Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta J.N1 a coronavirusului pune Crăciunul în pericol

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Din cauza răspândirii rapide, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat varianta SARS-CoV-2 JN.1 drept o "variantă de interes" (VOI), scrie Rai News, conform Rador Radio România

Pe baza dovezilor disponibile, avertizează OMS, odată cu începutul iernii în emisfera nordică, „JN.1 ar putea crește numărul infecțiilor respiratorii în multe țări".

OMS avertizează și că "Covid-19 nu este singura boală respiratorie în circulație. Gripa, virusul respirator sincițial (VRS) și pneumonia la copii sunt în creștere".

Aproape un milion de italieni "vor petrece sărbătorile de Crăciun bolnavi în pat, cu Covid și gripă", a spus virologul Fabrizio Pregliasco.

"Suntem într-o fază de creștere pentru toate infecțiile, în special cele respiratorii. În special, virusul H1n1 este în continuă creștere și virusul Covid-19 este și mult mai contagios. Mai presus de toate, aceste ultime cazuri sunt subestimate, deoarece testul nu a fost efectuat", continuă specialistul, care explică cum "în ciuda ușoarei opriri de săptămâna trecută, datele privind ocuparea spitalelor, internările și decesele sunt, de asemenea, în creștere și provoacă îngrijorare".

De aici, sfatul către populație să adopte măsuri de prevenire a infecțiilor și a bolilor grave, folosind toate instrumentele disponibile: purtați mască atunci când vă aflați în zone aglomerate, închise sau slab ventilate și păstrați distanța de siguranță față de ceilalți, dacă este posibil; practicați "bunele maniere respiratorii", acoperind tusea și stranutul cu cotul; spălați-vă mâinile în mod regulat; actualizați vaccinările împotriva Covid-19 și a gripei, mai ales dacă aveți un risc ridicat de îmbolnăvire gravă; stați acasă dacă sunteți bolnav și faceți-vă testarea dacă aveți simptome sau ați fost în apropiere sau în contact cu cineva cu Covid-19 sau gripă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.