Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în Danemarca

fullfact.org
danemarca

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în Danemarca, cu focare majore detectate în estul şi în vestul ţării, au anunţat marţi autorităţile sanitare daneze, potrivit Reuters.

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron confirmate în Danemarca a ajuns la 398. ''Avem acum transmitere comunitară cu varianta Omicron'', a semnalat directoarea Autorităţii daneze pentru siguranţa pacientului, Anette Lykke Petri.

Directorul Institutului Serologic danez, Henrik Ullum, declarase luni că există deja lanţuri de infectare între persoane care nu au călătorit şi nu au avut contact cu altele care au călătorit în ţări africane unde a fost semnalată iniţial această nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, informează Agerpres.ro.

Printre cei infectaţi cu această variantă în Danemarca se numără şi 64 de elevi dintr-un grup de 150 care au participat la o petrecere de Crăciun.

Danemarca se numără printre ţările europene care îşi testează cel mai mult populaţia - atât prin teste PCR cât şi teste antigen - şi care de asemenea efectuează numeroase secvenţieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.