Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vârsta, criteriu de departajare între candidaţii la preşedinţia PE

Vârsta este criteriul final de departajare în cazul în care primii doi candidaţi la preşedinţia Parlamentului European obţin acelaşi număr de voturi la ultimul tur de scrutin, indică regulamentul legislativul Uniunii Europene.

Antonio Tajani A CÂŞTIGAT primul tur al alegerilor pentru preşedinţia PE

Menţiunea apare în codul de procedură al PE la capitolul al doilea. "Dacă după trei tururi de scrutin niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea voturilor exprimate, va avea loc un al patrulea tur, la care iau parte doar cei doi candidaţi care au întrunit cele mai multe voturi. În cazul în care între cei doi se înregistrează egalitate, candidatul cel mai în vârstă va fi declarat câştigător", se arată în regulamentul PE, transmite agerpres.

La primul tur de scrutin de marţi au votat 718 europarlamentari. Regulamentul prevede că niciunul dintre candidaţi nu este obligat să se retragă după vreunul dintre primele trei tentative de alegere a preşedintelui PE. În schimb, dacă alţi europarlamentari decid, după încheierea unui tur, că vor să candideze, o pot face, cu condiţia să aibă susţinerea a cel puţin 38 dintre colegii lor. Al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui PE începe la 14:00, ora României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.