Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vârsta de pensionare trebuie să crească cu cinci ani: Vestea ar putea genera un adevărat exod al românilor din Marea Britanie

stiripesurse.ro
pensie calcul

Vârsta de pensionare în Marea Britanie va trebui să crească la 71 de ani până în 2050, spun experții. Astfel se va putea susține sistemul de pensii, avertizează specialiștii. În prezent, vârsta de pensionare este 66 de ani.

Cercetătorii de la Centrul Internațional de Longevitate au analizat peste o sută de țări și au aflat că în cele mai multe cazuri populația îmbătrânește rapid obligând autoritățile să ia măsuri, potrivit Sky News.

Cercetătorii au oferit drept exemplu Marea Britanie. Potrivit studiului, vârsta actuală de pensionare din Regatul Unit nu este suficientă și orice persoană născută după aprilie 1970 ar putea fi nevoită să lucreze până la 71 de ani înainte de a-și revendica pensia.

Vârsta actuală de pensie de stat este de 66 de ani. Vârsta va crește la 67 de ani între mai 2026 și martie 2028. Din 2044, se preconizează că va crește la 68 de ani.

Mărirea vârstei de pensionare trebuie să fie însoțită de alte măsuri. Una dintre acestea este legată de starea de sănătate a populației, cercetătorii sugerând măsuri pentru prevenirea problemelor încă de la vârste fragede astfel încât oamenii să rămână activi mulți ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.