Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian cataloghează noile măsuri drept un 'tablou al absurdului și slugărniciei': 'Și atunci, de ce toată isteria asta?'

Varujan Vosganian

Președintele Uniunii Armenilor, fostul ministri al Economiei Varujan Vosganian, critică noile măsuri de relaxare anunțate de președintele Klaus Iohannis.

„O să avem spectacole numai pentru vaccinați. Meciuri de fotbal doar pentru vaccinați. Restaurante pentru vaccinați. Examene numai pentru studenți vaccinați sau testați. Nunți numai pentru vaccinați, cu mirele și mireasa îmbrățișați nu în noaptea nunții, ci în noaptea vaccinării. Botezuri cu pruncul născut gata vaccinat. Călătorii numai pentru cei vaccinați.

Un tablou al absurdului și slugărniciei. De fapt, e vorba de o molimă cu un indice de mortalitate de 1,5 la mie, adică 0,0015 din populația țării. Iar pentru persoanele mai tinere, sub 40 de ani, indicele se apropie de zero. 99,6% dintre români au trecut anul molimei nevătămați sau cu simptome de gripă obișnuită. Și atunci, de ce toată isteria asta? De ce transformarea unei măsuri de prevenție într-un instrument de represiune și discriminare?”, a spus Varujan Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul are vineri şedinţă, de la ora 20.30, pentru a aproba noi măsuri de relaxare începând cu data de 15 mai. Printre acestea se numără renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, cu excepţia pieţelor, târgurilor şi staţiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal de funcţionare. În prealabil va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Întrucât starea de alertă tocmai a fost prelungită pentru 30 de zile, iar premierul Florin Cîţu a anunţat că nu se va renunţa deocamdată la ea, orice măsură de relaxare va trebui să fie prevăzută într-o nouă hotărâre de Guvern, arată News.ro.

Citește și: Marius Oprea îi SPUBLERĂ pe Silviu Vexler, Andrei Muraru şi Alexandru Florian: 'Cum să mai zici ceva rău de Mişcarea Legionară?'

Tot vineri va fi şi o întrunire a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, nu doar o şedinţă a CNSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.