Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian, copreședinte ALDE, le cere lui Iohannis și Ciucă să ia atitudine față de liderul PPE: 'Cineva își bate joc de bunul nostru simț'

rnews.ro
vosganian

Varujan Vosganian, copreședinte ALDE, afirmă că „România trebuie să combată cu fermitate atitudinea duplicitară, părtinitoare a unora dintre liderii Uniunii Europene. Este unul dintre modurile în care ne putem face respectați ca parteneri egali în Uniunea Europeană.” Vosganian le cele președintelui Iohannis și premierului Ciucă să ia atitudine față de declarațiile contradictorii ale președintelui PPE, Manfred Weber.

„În consecință, e de datoria președintelui și prim-ministrului României, atât în calitatea lor de conducători ai statului român cât și în cea de conducători (unul de facto și celălalt de jure) ai Partidului Național Liberal, membru al PPE, să se/ să ne clarifice în legătură cu aceste două declarații contradictorii ale lui Manfred Weber, președintele al Partidului Popular European, date la o scurtă diferență una de alta, cea dintâi într-un interviu pentru Die Presse, cel mai cunoscut cotidian austriac, cea de-a doua pe Facebook-ul personal: „Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer (cancelarul Austriei – n.m.) are tot sprijinul nostru că acest lucru trebuie să se schimbe” și, în totală contradicție: „În calitate de președinte al Grupului PPE și al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România și Bulgaria. La fel ca mulți dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al ședinței de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept și sunt în dezacord profund cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile.”

Ca să fie mai clar: e bine și de înțeles că Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen și Weber susține asta, dar nu e bine și e de neînțeles că Austria a votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen și Weber nu susține asta! Curat Farfuridi. Din această dilemă nu putem ieși!

Cineva își bate joc de bunul nostru simț și cei doi pe care i-am pomenit, președintele și prim-ministru României, au datoria să afla cine (avem și noi bănuielile noastre) și, mai ales, de ce o face”, scrie Vosganian pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.