Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian dă de PĂMÂNT cu deputatul USR Lucian Viziteu: Scandalofil! Halucinațiile lui coboară până la firul ierbii calitatea dezbaterii

Agerpres
Varujan Vosganian

Varujan Vosganian atacă dur USR. Acesta susține că niciodată în istoria României nu a existat un partid care să aibă atât de mulți membrii care pot fi catalogați ca fiind scandalagii.

"Rar veți găsi în politica românească, de la începuturi și până azi, un partid care să ne ofere atâția scandalofili (ca să nu spunem scandalagii) precum Uniunea Salvați România. Unul dintre reprezentanții acestei (din păcate prea răspânditei) patologii este deputatul USR Lucian Daniel Stanciu – Viziteu. Deunăzi, domnului Viziteu i-a cășunat pe ALDE, declarând că „ “În loc să susţină proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat să acuze serviciile de informaţii că se implică în politică, că influenţează justiţia, că au ascultat milioane de români, că au firme prin intermediul cărora fac afaceri şi alte chestiuni care nu au fost probate niciodată”.

Citește și: MUTAREA care ZGUDUIE scena politică: George Maior, în pole position pentru a fi premier interimar

Nu doresc să intervin în disputa dintre USR și PSD, nu vreau să mor eu de grija altuia. Cât tupeu trebuie să aibă, totuși, domnul Viziteu când declară astfel de lucruri?!? Când ALDE protesta împotriva modului în care serviciile secrete se amestecă în actul de justiție prin intermediul protocoalelor secrete, dl. Viziteu și USR tăceau mâlc. Când Comisia SRI a afirmat că protocoalele încalcă legea, dl Viziteu, „promotorul” reformei serviciilor de informații, a făcut opinie separată. Când Curtea Constituțională a stabilit că protocoalele sunt în afara ordinii de drept, „reformatorul” Viziteu declara: „Decizia Curții Constituționale aruncă în aer munca de ani de zile a procurorilor, judecătorilor și lucrătorilor din Serviciul Român de Informații care au pus în aplicare mandate de ascultare sau care au colaborat la dosare de corupție” (!?!). Când ALDE cerea socoteală, în Parlament, lui George Maior cu privire la modul în care SRI a colaborat cu Agenția Națională de Integritate în scopul de a instrumenta dosare politice, singura contribuție a domnului Viziteu la activitatea Comisiei SRI a fost, spun gurile rele, aceea de a-i aduce cafeaua lui George Maior. Domnul Viziteu se declară în favoarea creșterii controlului civil asupra activității SRI, însă atunci când Parlamentul a utilizat principalul mod de control civil, prin intermediul bugetelor, „reformatorul” Viziteu și USR au răcnit ca din gură de șarpe ca nimeni să nu se atingă de bugetele serviciilor de informații. Când Comisia SRI a semnalat numărul uriaș de ascultări, cu deosebire în ce privește siguranța națională, „reformatul” Viziteu a considerat că sunt „estimări contradictorii și grosolane”. Exemplele „reformiste” ale lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu ar putea continua.

Aș putea să dau nenumărate dovezi ale atitudinilor clare ale ALDE de condamnare fermă a oricărei imixtiuni a serviciilor secrete în actul de justiție, a utilizării excesive a interceptărilor, a implicării serviciilor secrete în instrumentarea dosarelor politice și de eficientizare a controlului civil asupra acestora. Aș vrea, în schimb, să văd un singur exemplu când „reformatorii” din USR au luat atitudine împotriva acestor realități de necontestat din România ultimului deceniu. Dimpotrivă, aș putea să vă înșirui numeroase declarații în care dl Viziteu și ai lui au apărat aceste practici neconstituționale și generatoare de corupție prin excesul de putere, socotindu-le, culmea!, garanții ale ordinii de drept și luptei împotriva corupției.

Dar scandalofilia deputatului USR nu se oprește aici. Dl Viziteu ignoră total pozițiile publice ale lui Călin Popescu Tăriceanu de apărare a ordinii de drept precum și faptul că Tăriceanu însuși a fost victima acestor practici ilegale pe care deputatul USR, în spirit „reformator”, le elogiază. În schimb, îl socotește pe Călin Tăriceanu nici mai mult nici mai puțin decât ... omul rușilor. Această acuzație bizară, nesusținută de nicio dovadă, face deja tradiție în România. O colegă de-a domnului Viziteu în ale scandalofiliei, Andreea Pora, îl acuza pe Mircea Geoană că e și el omul rușilor. Din fericire, cei de la Secretariatul General NATO nu citesc scrierile Andreei Pora, astfel încât Mircea Geoană a fost numit secretar-general adjunct al NATO.

Halucinațiile lui Stanciu Viziteu și ale unora dintre colegii săi de partid nu au doar efectul de a coborî dureros, până la firul ierbii, calitatea dezbaterii publice. USR se revendică un partid al tinerei generații, încercând astfel să pervertească și să fanatizeze generația născută după Revoluție. Or, un astfel de comportament în care tupeul se împletește cu insulta, nu poate, nu trebuie să fie reprezentativ pentru tânăra generație", scrie Varujan Vosganian pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.