Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian DINAMITEAZĂ referendumul lui Klaus Iohannis: 'Tema este falsă. Atunci ar trebui să facem cinci referendumuri'

varujan vosganian

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a fost prezent joi la Cluj-Napoca de unde a spus că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendum sunt false și nu țin de justiție.

Citește și: AUDIO - Stelian Ion: USR propune eliminarea unor articole constituționale din codurile penale

„Tematica supusă justiţiei nu ţine de justiţie. Amnistia şi graţierea este o decizie politică, ea vine după ce justiţia şi-a făcut datoria. Nu este o chestiune de justiţie, ci este o chestiune de politică şi de aceea amnistia şi graţierea se dau prin decret prezidenţial iar mai nou prin ordonanţă de urgenţă”, a spus deputatul ALDE, Varujan Vosganian, informează ziarulfaclia.ro.

„Nu ţine inerent de actul de justiţie. Mai mult, întrebarea lasă sentimentul că suntem mai îngăduitori cu violatorii, tâlharii şi cu bătăile decât cu corupţia. Or, atunci ar trebui să facem cinci referendumuri. Deci modul în care este pus acest subiect arată că preşedintele nu s-a gândit îndeajuns. Românii mai trebuie să ştie că tema este falsă. Eu am cercetat acest aspect şi începând cu 1954 s-au dat multe decrete pentru amnistie şi graţiere, care ulterior, după 1990 s-au transformat în ordonanţe şi legi. Toate, absolut toate au inclus printre faptele care nu se graţiază luarea de mită, darea de mită şi traficul de influenţă. Aşadar, în tradiţia juridică românească faptele de corupţie au fost exceptate de la amnistie şi graţiere”, a concluzionat Varujan Vosganian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.