Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasilcoiu (Ministerul Muncii): Comisia Europeană include pensiile militare la pensii speciale - trebuie să facă parte din reforma din PNRR

F. P.
Forbes
pensie bani

Comisia Europeană precizează, în ultima comunicare, că pensiile militare trebuie să facă parte din reforma cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are prevăzut pentru plata pensiilor un plafon de 9,4% din PIB, potrivit lui Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

"Acesta este un fragment din ultima comunicare primită de la Comisia Europeană, în care se precizează că pensiile militare trebuie să facă parte din reforma cuprinsă în PNRR, care prevede un plafon de 9,4% din PIB pentru plata pensiilor în România. Restul sunt doar păreri exprimate de unii politicieni de Dreapta", a scris Vasilcoiu, miercuri, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Conform fragmentului postat de Vasilcoiu pe reţeaua de socializare, Comisia Europeană semnalează că "în ceea ce priveşte pensiile speciale, este important să reiterăm că pensiile speciale cuprind nu doar cele şase categorii de pensii de serviciu existente în România enumerate în prezent la punctul b) în memorandumul Ministerului Muncii. Important, pensiile speciale includ şi pensiile pentru forţele de securitate şi apărare (armată, poliţie) şi trebuie să fie şi ele acoperite de reformă".

De asemenea, într-o altă postare, oficialul MMSS semnalează că "USR a amanetat, prin PNRR, nu doar pensiile în vigoare, ci şi pe cele ale actualilor angajaţi, dar până şi pe cele ale copiilor lor, viitori angajaţi".

"Procentul de 9,4% din PIB pentru toate pensiile din România trebuie respectat până în anul... 2070", scrie Vasilcoiu, citând USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.