Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bănescu, după `ultimele atacuri josnice` la adresa Patriarhului Daniel și a Catedralei Naționale: 'Formulări argotice, adică golănești, insinuări obraznice'

vasile banescu bor

Ortodocșii, Patriarhul Daniel, Biserica Ortodoxă Română, cu mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii, preoții, călugării și credincioșii ei, și Catedrala Mântuirii Neamului sunt, din nou, ținta unor atacuri josnice, sub chipul unor dezvăluiri de presă. - VEZI AICI ANCHETA RECORDER

Stilul rudimentar folosit într-o apariție în presă este taxat de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Contextul apariției articolului este ales cu grijă: la numai câteva zile după ce Biserica a fost acuzată că din cauza ei nu s-au vaccinat românii și exact în timpul debutului pelerinajului de la Iași.

Patriarhul Daniel este numit managerul Dan Ilie Ciobotea, iar un alt apelativ folosit este ”Daniel”, ca și când autorul ar fi prieten cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. ”Un articol mustind de ură și frustrare, printre rândurile căruia șiroiesc formulări argotice, adică golănești, insinuări obraznice, marote ideologice și malformări ale realității siluite în mod repetat”, spune, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Vasile Bănescu.

”Recent, sub camuflajul prost al așa-zisului jurnalism de investigație, a apărut un material de presă construit cu intenția sinceră de a aduce un plus gradului de poluare mediatică produsă de minciună, un articol mustind de ură și frustrare, printre rândurile căruia șiroiesc formulări argotice, adică golănești, insinuări obraznice, marote ideologice și malformări ale realității siluite în mod repetat. Elemente care definesc fără rest profilul moral și intelectual al autorilor.

Ce poate fi mai josnic decât încă un uzat și atât de nedrept atac la singura Catedrală a unei națiuni fondate pe jertfa celor cărora Catedrala le este închinată și la Patriarhul care, într-o uriașă măsură, a făcut posibilă construirea ei? Ce poate fi mai abject decât un demers de maculare a memoriei naționale exprimate într-un monument dedicat inclusiv acesteia? Există, desigur, lucruri și mai josnice încă. Scara care coboară în subteranele fetide ale mercenariatului alimentat ideologic anticreștin și vădit antiortodox e una foarte lungă și se pierde în întuneric. Un întuneric beznă.

O așa-zisă investigație construită chinuit și strâmb pe minciuni frapante ce pot fi demontate de orice analiză făcută obiectiv, așa cum o poate face orice autoritate a statului, abilitată și cu adevărat competentă. Ceea ce s-a și întâmplat constant de-a lungul celor peste 10 ani de când se derulează lucrările de construcție a Catedralei Naționale. O Catedrală ridicată în memoria celor mai frumoși oameni din istoria poporului nostru: eroii și martirii a căror jertfă a făcut posibilă realizarea statului român modern și democratic actual, în care oricine, fie și un oricine, să poată avea dreptul de a nu fi de acord cu ceilalți, sau chiar tupeul de a contrazice realitatea însăși.

„Catedrala prăduirii neamului” - un titlu atât de rafinat și de subtil ! O capodoperă a jurnalismului „independent”. Un material (anticlerical) marca Recorder!”, e mesajul transmis de Vasile Bănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.