DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vasile Bănescu reacționează ferm, după îndemnul progresiștilor de a-i scăpa pe copii de părinții lor - Progresesim alienant, regresism moral

vasile banescu bor

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu, a reacționat dur după ce jurnalistul Cosmin Prelipceanu a declarat, în direct, că școala ar trebui să aibă rolul de a-i scăpa pe copii de părinți. Bănescu spune, într-un amplu comentariu transmis STIRIPESURSE.RO, că de fapt progresismul greșit înțeles are rolul de  a distruge familia tradțională.

Iată mesajul lui Vasile Bănescu pentru STIRIPESURSE.RO, după declarația lui Prelipceanu:

Recent, într-o emisiune tv și la o oră de maximă audiență, a fost lansat belicos și hotărât un îndemn larg mobilizator:

„Progresistul de tinichea și salvarea copiilor de propriii părinți

Recent, într-o emisiune tv și la o oră de maximă audiență, a fost lansat belicos și hotărât un îndemn larg mobilizator:

„Să-i scăpăm pe copii de părinții lor! Asta ar trebui să facă școala! Asta trebuie să facem!”

Mesajul se situează printre cele mai toxice moral cu putință, întrucât induce ideea monstruoasă că nu părinții sunt cele mai importante ființe în viața copiiilor, că nu ei merită să aleagă binele acestora, ci altcineva, vag intuit ca fiind statul. Statul leviatan, autocratic, marea dihanie politică, imensul și diformul corp social lipsit de suflet, dominant & dominator, orientat nu în favoarea binelui individual al cetățeanului, ci în vederea înghițirii acestuia cu libertățile lui cu tot.

Dar nu despre ilustrul Thomas Hobbes este vorba acum, ci despre un ultraplat propagandist ideologic și despre cei pe care mult stimatul și iubitul conducător de odinioară, Vladimir Ilici Lenin, îi numea inspirat „idioți utili”. Inși submediocrii care se pun aprioric în slujba idolului Progresului necesarmente socialist & naturalmente anticreștin, devenind misionarii lui agresivi. Sfidând rațiunea, dar și credința, inclusiv cea în valorile cele mai înalte ale umanității, pe care le discreditează zelos și programatic.

Una dintre aceste valori fundamentale este familia, familia naturală fondată pe Taina Căsătoriei, familia atât de asaltată azi progresist ideologic. Familia compusă din tată, mamă și copii.

Acum câțiva ani, ideologi camuflați din Ministerul Educației propuneau într-un document oficial făcut public (Strategia Națională de Educație Parentală 2018-2025), nici mai mult, nici mai puțin decât (re)educarea părinților vinovați de „conservatorism” tradus prin reținerea acestora față de educarea sexuală forțată a propriilor copii, prin reticența la aberațiile transgenderismului și prin atașamentul lor de valorile consacrate ale familiei. Aceasta era descrisă în acel detestabil document, retras ulterior de pe site-ul instituției, ca „o constelație de idei” interșanjabile și cameleonic adaptabile la orice modă și moft ideologic (Familia nu este inteligibilă ca realitate obiectivă, ea este mai degrabă un produs socio-cultural, «o constelație de idei, imagini și terminologii» creată și recreată permanent de practicile socio-culturale).

Acum mult timp, dar nu atât de mult încât să fie și uitat, vestitul criminal în serie pomenit mai sus, Vladimir Ilici Lenin, declara programatic că „pentru a distruge familia de pe pământ („treimea” pământească) trebuie distrusă mai întâi Treimea cerească din mintea oamenilor", adică trebuie eradicat din temelii reperul absolut al ordinii morale: Dumnezeu revelat în Treime ca formă paradigmatică de iubire, de alteritate, de firească ierarhie și autoritate, modelul transcendent al familiei omenești.

Acum câteva zile, un „om nou”-nouț, un tipic „om recent” care, din varii neputințe, confundă fanatic progresismul alienant moral cu progresul real, declara cu ridicolă vehemență război normalității, proclamând imperativul categoric al salvării copiilor de propriii părinți. Părinți care, din punctul de vedere al statului leviatan reprezentat azi de progresismul de tinichea, nu mai sunt suficient de buni pentru copiii lor, întrucât își permit să ridice conjunctural întrebări dictate de o dubioasă și sufocantă realitate, pentru că nu sunt suficient de obedienți față de absența desăvârșită a oricărui tip de autoritate morală și profesională convingătoare în plină criză bulversantă pentru toți.

Cazul este edificator pentru etatismul autocrat, pseudo-democratic și anticreștin care încurajează delațiunea și propune suprimarea libertății de a alege, etatism întrupat azi în monstruoase manifestări totalitare ale unor așa-zise instituții de protecție a copiilor de tip Barnevernet.

Din fericire, în ciuda eforturilor unor măscărici progresiști autohtoni alfabetizați doar digital, nu și cultural, această diformitate etatistă nu a prins și sperăm să nici nu prindă viață în România. Nu trebuie să ajungem niciodată martorii unei asemenea sinistre emergențe a răului cu chip de bine în spațiul nostru public.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.