Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Bănescu trage concluzia în cazul profesoarei înjunghiate: Progresismul poate conduce inclusiv la crimă

vasile banescu bor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, comentează incidentul petrecut miercuri într-o școală din Capitală, unde un elev a înjunghiat o profesoară. Într-o postare pe contul personal de Facebook, Bănescu vorbește despre consecințele nefaste ale progresismului care tinde să abolească regulile și responsabilitatea.

„Astăzi, o profesoară de la un liceu din București a fost atacată cu un cuțit de un elev căruia nu i-a venit să creadă că aceasta are tupeul să dea clasei un test neanunțat, neprofețit de nimeni.

Când totuși s-a dezmeticit din neîncrederea inițial paralizantă, elevul a luat simultan cuțitul și promptă atitudine. Lucrurile ajunseseră mult prea departe și deveniseră intolerabile pentru cineva cu atâtea drepturi și nicio responsabilitate.

Progresismul care mângâie pe creștet lenea, prostia, incultura, agresivitatea, depravarea precoce, permisivitatea totală și care promovează intens dizolvarea autorității de orice tip, progresism atât de larg și adânc prizat de (i)responsabilii din fruntea „Învățământului” recent, poate conduce inclusiv la crimă. Nu și la pedeapsă.

Ulterior crima va fi totdeauna scuzată de nuanțele nesfârșite ale unui context mereu favorabil agresorului.

Imperativul progresist? Să fim toleranți, să fim incluzivi! Cu tot și cu toate, oricât de toxic s-ar dovedi acest lucru pentru organismul societății, pentru fiecare în parte. Nu contează.

Planetei să-i fie bine!”, scrie Vasile Bănescu.

Elevul a fost reținut

Elevul de la Colegiul Național Ion Creangă a fost reținut de polițiștii din Capitală pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor după ce a atacat cu un cuțit profesoara de japoneză.

În spațiul public a început să circule o imagine cu o discuție de pe grupul de Whatsapp al clasei. Potrivit discuției din imagine, elevii erau nemulțumiți de faptul că profesoara a anunțat că le va da un test și intenționau să absenteze de la oră. Un elev întreabă: „Ar merita să o omor?”. Singurul răspuns care se poate vedea în imagine este cel al altui elev: „Băi cum adică mă?”

Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, elevul a făcut mărturisiri cutremurătoare. A spus că a simţit nevoia inexplicabilă să omoare. Poliţiştii au cerut imediat o expertiză psihiatrică. Apropiaţii spun că tânărul era pasionat de animaţii japoneze extrem de violente, care ar fi putut duce la porniri agresive.

Reacția Ministerului Educației

Ministerul Educației a condamnat incidentul produs miercuri. Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat miercuri Ministerul Educației în legătură cu producerea unui incident la un liceu din București. Reprezentanții Ministerului au ținut permanent legătura cu reprezentanții ISMB, care s-au deplasat la fața locului.

„Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ. Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, au anunțat reprezentanții ministerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.