Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga, prima reacție după condamnările din Microsoft

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Senatorul Vasile Blaga s-a prezentat, marți dimineață, la sediul Curții Supreme unde se judecă cererea de ridicare a controlului judiciar în dosarul în care procurorii DNA Ploieşti îl acuză pe acesta de trafic de influenţă.

Întrebat de jurnaliști cum comentează condamnările din dosarul Microsoft, Vasile Blaga a răspuns că nu comentează și că niciodată nu a făcut-o.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat, luni, definitiv pe cei patru inculpați din dosarul Microsoft.

Un complet format din cinci judecători de la ÎCCJ a admis apelul DNA și a majorat pedepsele date în primă instanță celor patru inculpați.

* Fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft, după ce inițial primise 2 ani cu executare.

* Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare, după ce în prima instanță a luat 2 ani cu executare.

* Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, în primă instanță primind 3 ani cu executare.

* Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare (1 an și 6 luni închisoare cu suspendare — în primă instanță).

* Dosar Microsoft: 9 milioane de euro, confiscați de la Dorin Cocoș

Totodată, Înalta Curte a decis și confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la omul de afaceri Dorin Cocoș (3.700.000 euro — în primă instanță).

Instanța a dispus și confiscarea de la omul de afaceri Nicolae Dumitru a sumelor de 2.050.000 dolari și un milion de euro (un milion de euro — în prima instanță).

În schimb, judecătorii au menținut sumelor confiscate de instanța de fond de la ceilalți doi inculpați din dosar, și anume de la fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan — 3.996.360 euro, iar de la fostul ministru Gabriel Sandu — 2.196.035 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.