Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga vorbește despre ipoteza RENUNȚĂRII la candidatura lui Marian Munteanu

Marian Munteanu

PNL nu va renunţa la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a declarat duminică Vasile Blaga, copreşedintele liberalilor.

"Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenţi la toate criticile, cu mici observaţii. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă (...), pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi. (...) Vezi, Doamne, ar schimba linia politică a partidului. Am văzut şi aberaţia asta în presă, ca şi cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani şi un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca şi când partidul ăsta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai în Consiliul Naţional de Coordonare. Copilării de genul acesta. Aşa e în viaţă!", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cei mai îndrăzneți bikini: Cine are tupeul să-i poarte? / VIDEO

El a explicat că liberalii nu şi-au dorit să ajungă în situaţia de a face o altă nominalizare în locul lui Ludovic Orban.

"Nu ne-am dorit sub nicio formă să fim într-o astfel de situaţie. Mulţumim domnului Orban că nu a tergiversat deloc şi a rezolvat problema imediat pentru a nu afecta imaginea partidului. Tot aşa şi noi, în 30 de ore, am rezolvat problema aşa cum a decis în structura lui PNL. A fost o decizie colectivă. Că mai sunt şi oameni supăraţi, aşa e în viaţă! Noi, până la urmă, puteam avea un candidat şi din interiorul partidului, dar decizia a fost să ne orientăm spre societatea civilă. Acum, că nu este cel pe care şi-l doresc unii, aşa e situaţia!", a adăugat Vasile Blaga.

Citește și: VIDEO Găinile care fac ouă verzi și roșii, cocoșii castrați care costă mai mult decât un miel

Întrebat de ce PNL a preferat societatea civilă în locul unui om din interiorul PNL, el a precizat: "Am fost obligaţi, nevoiţi de viaţă, să luăm o decizie după cazul Colectiv. Foarte mulţi se aşteptau atunci să preluăm guvernarea. Atunci am spus: 'Dom'le trebuie să vedem ce vrea lumea'. Atunci noi am spus că nu putem să urcăm pe catarg să venim la guvernare. Am încercat, democratic, prin moţiuni de cenzură. Au dovedit ceilalţi că au majoritate în Parlament. Am spus că nu vom interveni politic. Tot aşa, am ajuns la concluzia că este bine să venim în întâmpinarea societăţii civile. Dacă asta este în majoritate dorinţa electoratului bucureştean, asta am făcut".

La rândul său, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a infirmat zvonurile conform cărora Ciprian Ciucu ar fi fost o altă opţiune a liberalilor pentru Primăria Capitalei.

Citește și: DECIZIE fara PRECEDENT luata de MISA

"Nici măcar o secundă nu a existat vreo propunere făcută domnului Ciucu să candideze din partea PNL. Aşa cum domnul Blaga a spus că au existat discuţii la nivelul conducerii restrânse a partidului, în acea zi nu foarte fericită pentru PNL, au existat discuţii în vederea desemnării candidatului. Pe de o parte s-au luat în calcul posibile candidaturi din interior. Au fost discuţii, tatonări, pentru a vedea cine îşi doreşte acest lucru. Asta nu însemna că orice accept trebuia validat. La fel şi în afară, la societatea civilă, nu neapărat numele lui Marian Munteanu. (...) Conducerea partidului nu a propus nici lui Nicuşor Dan, nici domnului Ciucu vreo candidatură", a susţinut Alina Gorghiu.

Cei doi copreşedinţi ai PNL, alături de prim-vicepreşedintele partidului Theodor Stolojan, s-au aflat la Iaşi pentru a lua parte la lansarea a aproximativ 1.000 de candidaţi la alegerile locale, transmite agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI: Noi IMAGINI INCENDIARE cu profesoara de geografie din Iași care face videochat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.