Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dâncu, despre punctele slabe ale campaniei lui Victor Ponta

strategie

Sociologul Vasile Dâncu, fost vicepreședinte PSD, a explicat care sunt, in opinia sa, mutarile de campanie pe care Victor Ponta ar fi putut sa le faca mai bine.

In ceea ce-l priveste pe Klaus Iohannis, sociologul a precizat intr-un interviu pentru caleaeuropeana.ro ca acestuia ii lipseste emotia,

Despre sloganuri:

Sloganul este simbolic, este doar o pecete, un remember, usor de retinut, usor de transmis, dar nu poate inlocui o campanie. Sloganele principalilor candidați sunt corecte, dar dezvaluie ceva despre mentalitatea politicii noastre, faza de dezvoltare la care inca este. Sigur, este interesant și comunicational sa stimulezi mandria de a fi roman și chiar să spui că Romania e frumoasă, dar in conditiile lipsei de incredere in solutia politică poate că ar fi trebuit niste slogane mai actionale, mai participative. Ca si primele doua este și ”Romania lucrului bine făcut”, deorece nu spune candidatul haideti sa facem lucrurile bine, de la Presedinte la Dorel, cel care taie cabluri de curent, ci eventual sugereaza ca este neamț si poate face lucrurile bine. Dar niciunul din slogane nu cheama oamenii la un proiect comun, promit sa faca pe romani mai mandri, sa faca Romania si mai frumoasa sau sa schimbe modul in care se conduce. In toate electoratul este beneficiar, nu este partener, nu este actant, ramane distanta intre Tătuc si popor, este pasiv.

Despre mediatizarea lui Ponta:

Ponta nu are o mediatizare excesiva pe temele de campanie. Poate doar prezenta lui in calitate executiva, de premier, este după gustul meu un pic supradimensionată. Acesta este un plus pentru el, chiar dacă noi, analiștii, putem spune ca se desensibilizeaza lumea la mesajele lui. Pana la urma avem cele mai multe televiziuni de stiri si cererea este uriasa. Cred din contră că echipa lui ar trebui sa-i orchestreze mai bine si mai intens prezenta pe cateva teme de baza si pe cate atribute de imagine care reprezinta avantaje fata de Johannis sau slabiciuni ce trebuie minimizate. Comunicarea strategica de influenta, targetata, cred ca nu este nici pe departe suficienta la Ponta, dar se va intensifica probabil in celelelate faze ale calendarului electoral.

Ce spune despre Iohannis:

Johannis cred ca face ceea ce se pricepe, nu este un temperament vulcanic, nu vrea sa arate ca este italian sau grec, pur si simplu vrea sa arate ca este un neamt care tace si face. Lipsa comunicarii poate sa fie si un mic handicap chiar daca in popor se mai spune ca tacerea este de aur. In harmalaia generala de campanie creaza intr-adevar un contrast interesant, ceea ce nu este neapărat un lucru rau. Dincolo de asta insa nu poti tacea atunci cand esti atacat, tacerea strategica asumata poate deveni tăcere vinovată. Daca as fi fost proiectantul campaniei domnului Iohannis, as fi cautat constituirea unui dispozitiv de campanie cu rol comunicant care sa compenseze o parte din tacerea candidatului. Dar inca suntem la inceput, nu am vazut toate mecanismele si dispozitivele de expresie din campania candidatului ACL, deci este prematur sa ne pronunțăm. Un lucru care lipseste campaniei ACL este totusi emoția. Mesajele, discursurile, imagistica si cromatica nu transmit energie si emotie, ceea ce nu cred ca este bine. Chair daca aici nici ceilalti candidati nu exceleaza in claritatea mesajului, imagistică si expresivitate. Parca mai mult ca niciodata afisajul electoral de sare in ochi prin greseli de compozitie copilaresti sau prin ambiguitate si lipsa fortei de penetrare a mesajului.

SURSA: caleaeuropeana.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.