Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei

stirileprotv
femei armata

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei, a informat, luni, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a calificat acest procent drept unul "bun".

"În momentul de faţă, la toate nivelurile, avem în jur de 10% femei, ceea ce este un procent bun, mai ales că am început destul de târziu dacă ne uităm şi ce s-a întâmplat cu această Hotărâre de Guvern din anul 2020 care a creat o strategie naţională şi un plan naţional pentru aplicarea în instituţiile din România, din administraţia centrală şi locală a Rezoluţiei 1235 (a ONU privind egalitatea de gen - n.r.). Vedem că noi ne-am asumat după 20 de ani această Rezoluţie, dar lucrurile merg foarte bine", a precizat ministrul.

El a remarcat, totodată, că multe dintre persoanele care au ajutat, ca parte a societăţii civile, refugiaţii din Ucraina sunt femei.

"Această situaţie pe care o avem astăzi, inclusiv acest recent conflict din Ucraina care generează un flux masiv de refugiaţi, din care o parte sunt femei, ne poate sprijini să înţelegem mai bine ce ar trebui să facem în viitor", a spus Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.