Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu atrage atenția: Ministerul Educaţiei a scăpat de sub control această situaţie a calităţii din învăţământul superior

rfi.ro
Vasile Dîncu

Profesorul universitar Vasile Dîncu, fost membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), este de părere că Ministerul Educaţiei „a scăpat de sub control această situaţie a calităţii din învăţământul superior” el fiind de părere că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul”.

„Ştiu dinamica din 1990 încoace în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ din România, inclusiv sistemul doctoratelor. Eu cred că, la un  moment dat, Ministerul Educaţiei a scăpat de sub control această situaţie  a calităţii din învăţământul superior. A început să devină important numai să ai cât mai mulţi studenţi. A finanţa doar pe bază de student echivalent este un dezastru în învăţământ; toată lumea va trece pe toţi studenţii, pentru că nu vrea să piardă banii pe student”, a afirmat el la Digi 24.
El  susţine că au fost în învăţământ mii de studenţi fictivi şi susţine că lipsa unei strategii privind calitatea în învăţământul superior „este o slăbiciune a statului român”.
„Ar fi fost normal ca şcolile doctorale să fie auditate chiar de specialişti din străinătate şi în acelaşi timp să facem şi o lege corectă pentru asta”, a adăugat Vasile Dîncu.
El consideră că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul şi a fost  degradare continuă a învăţământului”.
„Ceea ce am văzut în cazul unor şcoli doctorale este numai un vârf ai aisbergului”, mai spune Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.