Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu explică eșecul negocierilor printr-un banc auzit de el în Armată: 'Avem 5 soluții'

adevarul.ro
vasile dincu

Vasile Dîncu, președinte al Consiliului Național al PSD, susține că blocajul politic actual între partidele care vor să formeze noul Guvern este unul periculos. Sociologul spune că PNL este supus unui șantaj din partea celor de la USR-PLUS, prin modul în care vor să-și impună oamenii. De asemenea, marea problemă a acestor negocieri e dată de faptul că toți vor „locurile din față”, explică Dîncu prin intermediul unei glume.

Citește și: E OFICIAL! Rezultatul alegerilor parlamentare după contestații: clasamentul partidelor

„Avem un blocaj total și periculos. Dacă nu ajungem la o soluție nu putem avea un guvern în perioada sărbătorilor. Acum avem 5 soluții, dacă le luăm pe cele de la USR-PLUS și PNL.

De cealaltă parte avem un conflict în PNL. Avem și un conflict între PNL și Iohannis, dar și un conflict în interiorul coalției. Acest conflict a apărut după implicarea lui Iohannis. Cred că le-a zis celor două partide să găsească ele o soluție pentru criză. Președintele a devenit mediator în aceste zile. El nu poate rezolva toate problemele acestei țări. Sper să avem un guvern. Să fim serioși: noi, la PSD, vrem să facem o opoziție constructivă.

Citește și: Bătălia pentru funcţii, neschimbată de peste 100 de ani - 'Cronica' negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR, făcută de I.L. Caragiale

Eu nu cred că se vorbește despre planul de guvernare la aceste negocieri. Eu înțeleg de ce se vorbește despre oameni, deoarece cu ei pui în aplicare programul de guverare. PNL va ieși greu din șantajul USR-PLUS. PNL își pune pe cine vrea pe listă, nu pot cei de la USR-PLUS să impună. Acum se discută mai mult despre oameni, acum 12 ani se discuta mai mult de prograne, când era la discuții și domnul Emil Boc.

Ca observator mi-am adus aminte de un banc din armată. Am aflat în armată că s-a inventat un autobuz oltenesc: avea toate locurile în față", a spus sociologul Vasile Dîncu la postul de televiziune Digi24.

Citeste si: Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are Covid-19: 'Mă simt foarte bine!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.