Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: Nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că va avea scor semnificativ

Twitter
Vasile Dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, sociologul Vasile Dîncu, afirmă că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) poate ajunge să depăşească scorul electoral al PNL, Dîncu fiind însă sceptic în ceea ce priveşte varianta ca formaţiunea să se poată menţine în timp în sondaje.

Întrebat sâmbătă, într-o emisiune televizată, dacă AUR poate deveni a doua forţă politică din România, Vasile Dîncu afirmă că această formaţiune este aproape de a atinge scorul electoral al PNL, dar nu crede că se va menţine în preferinţele electoratului.
„Poate să treacă (înaintea PNL – n.r.), pentru că nu sunt departe de acest prag, să zicem aşa. Dar, după părerea mea, un asemenea traseu, o asemenea dinamică care se bazează mai mult pe spectacol, nu este un factor de rezistenţă. Una este să creşti într-un salt emoţional la un moment dat în sondaje şi alta este să te poţi menţine acolo. Deocamdată, principala problemă pe care o recunosc şi liderii AUR este aceea că de la gesturi spectaculoase ar trebui să treacă la idei de reformă importante, la proiecte de legi care să dea consistenţă acestei mişcări. Deci, eu nu văd în AUR un mare pericol, chiar dacă va creşte şi la următoarele alegeri poate că vor avea un scor semnificativ. Dar mizez pe transformarea partidului AUR dintr-un partid anti-sistem într-un partid care încet-încet va intra în regulile generale ale politicii şi atunci se va vedea dacă într-adevăr pot să crească foarte mult”, a declarat Vasile Dîncu sâmbătă, la Digi 24
Dîncu spune că, după trecerea pandemiei, partidele politice vor începe să fie privite de către populaţie „nu numai din perspectiva fricilor legate de pandemie”, ci şi prin prisma a ceea ce fac pentru populaţie în afara crizei sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.