Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu spune că el i-a convins pe americani ca să trimită militari să ne apere de Rusia: O măsură defensivă în sprijinul securităţii şi apărării României

rfi.ro
Vasile Dîncu

Redislocarea unui batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1.000 de militari americani, reprezintă o dovadă a nivelului ridicat de cooperare România - SUA, a afirmat, miercuri, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

Într-un comunicat al MApN, el menţionează că a discutat despre această măsură cu omologul său american, Lloyd J. Austin III, în cadrul convorbirii telefonice avute la sfârşitul săptămânii trecute.

Citește și: Marcel Ciolacu, după ce Joe Biden a decis să trimită 1.000 de militari americani în România: E o reconfirmare a angajamentului puternic al SUA

"Am subliniat atunci necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg Flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive în regiunea Mării Negre", a arătat Dîncu.

El spune că, în acel context, a reafirmat "necesitatea, mai mult ca oricând, a unei abordări coerente, unitare şi echilibrate în cadrul prezenţei înaintate pe întregul Flanc estic al Alianţei şi la Marea Neagră".

Citește și: Precizări-fulger ale lui Klaus Iohannis, după ce Joe Biden a anunțat că 1.000 de soldați americani sosesc în România ca să ne apere de Rusia

"Mă bucur că facem astăzi un pas atât de important în această direcţie. Decizia anunţată astăzi, prin care un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1.000 de militari americani se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România, reprezintă o măsură defensivă în sprijinul securităţii şi apărării României, care va contribui în acelaşi timp la întărirea posturii aliate de apărare şi descurajare a oricăror agresiuni pe întreg Flancul estic", a punctat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, redislocarea acestui batalion american "reprezintă o dovadă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securităţii şi apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi un mesaj puternic de solidaritate între aliaţi".

Citește și: ALERTĂ - Biden a aprobat trimiterea de trupe suplimentare în România (surse CNN)

"Rămânem în strânsă coordonare la nivel NATO, pentru găsirea celor mai potrivite opţiuni de întărire a capacităţii noastre colective de apărare. Reafirm, cu acest prilej, aprecierea noastră pentru contribuţia Franţei, care, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, şi-a exprimat interesul pentru dislocarea unor efective în România, sub comandă aliată. Suntem deja în discuţii la nivel de experţi cu partea franceză în vederea materializării acestei iniţiative, încă o dovadă a solidarităţii aliate şi a relevanţei Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa", a arătat ministrul Apărării.

Citește și: VIDEO | Nicolae Ciucă, prima reacție la anunțul că SUA trimite noi trupe în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.