Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: Toți consultanții ne spun că ar fi greșeală ca PSD să intre la guvernare

PSD
Vasile Dîncu

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că toți consultanții recomandă liderilor PSD să nu intre la guvernare alături de PNL, aceasta fiind o greșeală foarte mare.

“Noi nu ne grăbim spre guvernare, dar în acest moment, chiar dacă toţi consultanţii noştri ne spun că ar fi cea mai mare greşeală să mergem la guvernare cu PNL, să-i scoatem din ţinta atacului public şi a populaţiei, să devenim şi noi parte a acestui dezastru, noi am cântărit bine şi nu ne luăm după emoţii şi nici nu încercăm cum uneori spun consultanţii ‘lasă-i să dispară cu totul’”, a declarat Dîncu citat de Podul.ro.

Liderul PSD susţine că, în opinia sa, PNL nu ar fi ajuns la vreun acord la întâlnirea pe care a avut-o cu USR miercuri.

"L-am văzut pe domnul Cîţu când a ieşit de la discuţiile cu USR. A spus că a fost o discuţie bună. Atunci când cineva vrea să ascundă faptul că nu s-a decis nimic spune că a fost o discuţie bună. Cred că a fost un brainstorming, un fel de terapie de grup cum a spus şi domnul Cîţu. Din acest punct de vedere, dacă ar fi existat cât de cât o şansă de înţelegere, atunci întâlnirea cu noi nu ar mai fi avut loc, pentru că noi nu mergem la o discuţie formală doar ca să ne aflăm în treabă”, a susţinut Dîncu.

Social-democratul a adaugat însă că PSD nu se opune ideii de refacere a coaliţiei, deoarece vrea ca „electoratul să le vadă capacitatea de guvernanţă, capacitatea de colaborare, de a se sacrifica pentru unele chestiuni publice”.

“Pe de altă parte, noi nu ne opunem ideii de a-şi reface coaliţia. Mi se pare că ar trebui să-şi ducă mandatul mai mult de 9 luni. Vă spun sincer şi ca sociolog că vreau ca electoratul lor să le vadă capacitatea de guvernanţă, capacitatea de colaborare, de a se sacrifica pentru unele chestiuni publice. Partidele sunt legate unele de altele. Partidele au nevoie de opoziţie. Nu poţi să te lupţi de unul singur sau să îţi creezi un duşman imaginar. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat şi cu PNL, care a făcut numai campanie anti-PSD, dar asta nu te ajută ca într-un moment de criză să poţi să guvernezi bine dacă nu ai un program şi câştigi alegerile mai degrabă prin aceste şmecherii comunicaţionale cu care vin consultanţii şi îţi îmbuibă capul la un moment dat”, a mai declarat liderul pesedist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.