Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Maftei, fostul jucător al Rapidului, s-a retras din activitate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Rapid

Vasile Maftei a ales să pună capăt carierei de jucător şi să se despartă de Rapid, echipă alături de care a promovat în Liga a treia la finalul sezonului precedent.

Aceasta este forma de ”protest” a fundaşului pentru demiterea lui Constantin Schumacher din funcţia de antrenor principal, după înfrângerea din Cupa României cu Turris Turnu Măgurele, scor 0-2, prima după 49 de meciuri în toate competiţiile. Daniel Pancu a fost numit noul antrenor principal al Rapidiului.

Acesta ar fi anunţat încă de luni seara, întâi octombrie, că nu se va prezenta la antrenamentele conduse de Daniel Pancu, iar fostul atacant împreună cu managerul sportiv Florin Manea au încercat să-l determine să revină asupa deciziei, dar fără succes. Într-un interviu acordat pentru Digisport, Maftei subliniază faptul că decizia luată de conducere în privinţa lui Schumacher nu a fost una corectă:

”Da (n.r. - întrebat dacă a pus punct carierei de jucător), nici nu o să o mai fac. N-am nimic personal cu cineva, nici cu Pancu, nici cu altcineva. Dar mie nu mi s-a părut corectă decizia în cazul lui Schumacher. Indiferent cum îl chema pe antrenorul care a pierdut un singur meci în 49 de jocuri şi e dat afară aş fi spus la fel. În plus, după ce a plecat Nico, acum a plecat şi Schumi, iar eu nu mă mai regăsesc în proiectul actualei conduceri”, a spus Maftei pentru Digisport.

Maftei a dezvăluit că i s-a propus să ocupe o altă funcţie în cadrul clubului, dar a preferat să spună ”pas” ofertei. Totuşi, acesta a dezvăluit în ce condiţii ar îmbrăca din nou tricoul vişiniu, iar totul este legat de prietenul său, Daniel Niculae: ”Stai, eu sunt rapidist, asta n-o să se schimbe niciodată. Mă bucur că acum, la final de carieră, am revenit aici şi am pus umărul la repunerea Rapidului pe şine, cum s-ar spune, şi sper ca această echipă să revină măcar unde a fost. Dacă m-aş întoarce? Doar dacă Nico ar fi preşedinte şi să ia deciziile. Mi s-a propus şi acum să stau, chiar şi într-o altă funcţie. De ce să stau? Să nu fiu întrebat nimic, să ia singuri deciziile, dar să spună că, uite, rapidistul Maftei e alături de noi!? Echipa asta e mai presus de orice nume şi de aceea îmi doresc să meargă înainte”, a mai spus Maftei pentru sursa citată.

Un titlu de campion a cucerit Maftei (37 de ani) alături de Rapid, cel din sezonul 2002-2003 şi ultimul din vitrina clubului. Un titlu şi o Cupă a României cu CFR Cluj şi o Cupă, respectiv o Supercupă cu FC Voluntari sunt celelalte trofee din CV-ul fundaşului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.