Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Șalaru dă vina pe presă pentru declarațiile sexiste. Replica jurnalistei acuzate

salaru

salaruFostul secretar de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru, dă vina pe presă pentru declarațiile sale sexiste, potrivit cărora elevele ar trebui să se ghideze după sintagma „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

Nici în ceasul al 12-lea Șalaru nu regretă declarațiile făcute la Deva, despre care PoliticScan a scris aici. Mai mult, el acuză cotidianul local care i-a preluat afirmațiile de denaturare.

„O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendențios, din toată prezentarea mea pe teme de educație și pe teme politice, doar părerea mea că educația nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere școlară și de Educație fizică și sport, părere pe care a denaturat-o total, scoțând-o din context”, susține Șalaru într-un comunicat de presă.

Într-o conferință de presă susținută la Iași, Șalaru a continuat victimizarea, precizând că demisionează nu pentru că ar fi vinovat de ceva, ci pentru a nu afecta imaginea ALDE, partid din care face parte.

„Îmi dau demisia pentru că nu vreau să-mi târăsc partidul (ALDE) într-un scandal. Nu vreau ca numele ALDE să fie terfelit. Gestul meu nu este o recunoaştere a faptului că aş fi făcut acele declaraţii. Eu nu am folosit astfel de exprimări. Cuvintele nu-mi aparţin, ci sunt ale unei jurnaliste rău intenţionate.”, a spus Șalaru, citat de Ziarul de Iași.

Mai mult, el a insistat că în Moldova, regiune din care provine, nu se folosește cuvântul „dos”.

„Cuvintele astea nu-s în vocabularul meu, eu nu vorbesc aşa. La noi în Moldova nu folosim exprimarea dos. Plus că e deja un pleonasm să spui «dos în spate». Nu voi da în judecată pe nimeni, dar este de verificat ce am spus eu la Deva. Nu e limbajul meu, spunem un şut în fund, nu şut în dos”, a adăugat Șalaru, citat de Mediafax.

Contactată de PoliticScan, Livia Botici, redactor-șef al publicației „Glasul Hunedoarei”, ziarista incriminată de către Vasile Șalaru, a afirmat că poate susține cu probe acuratețea declarațiilor atribuite lui Șalaru.

„Declarațiile secretarului de stat au fost făcute de față cu toți ziariștii prezenți la conferința de presă a ALDE Hunedoara. A spus clar toate cele prezentate de mine, în material. A vorbit despre educație de pension, iar totul este înregistrat! Toată presa din județ a auzit când a sfătuit elevele să se comporte așa: <pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții>. Toți colegii mei pot confirma și toți cei prezenți la conferință.”, a declarat Livia Botici pentru PoliticScan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.