Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: Deputatul ALDE Daniel Olteanu critică măsurile luate de autorităţi pentru limitarea efectelor coronavirusului

cotidianul.ro
alde tariceanu

Deputatul ALDE Daniel Olteanu a criticat, marţi "reacţiile întârziate şi rupte de realitate" ale autorităţilor din România, în ceea ce priveşte măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, Olteanu susţine că, în contextul în care riscul declanşării unei epidemii de coronavirus creşte, unele instituţii ale statului, prin reprezentanţii lor, nu fac altceva decât să arate că "realitatea din birourile de la Bucureşti e alta decât cea din România de toate zilele!".

Totodată, parlamentarul susţine că "unica preocupare a PNL din ultima perioadă, aceea de a-şi pica propriile guverne, în disperarea de a ajunge la alegeri anticipate", şi solicită Guvernului să vină de urgenţă în Parlament şi să ceară votul pentru decizii rapide, pe legi care ajută statul român şi cetăţenii săi în lupta împotriva coronavirusului.

"Modul în care reacţionează unele autorităţi slăbeşte încrederea românilor în instituţiile statului, prin declaraţii rupte de realitate sau care vin în contradicţie flagrantă cu lipsa de acţiune de până în prezent. Guvernul să vină de urgenţă în Parlament şi să ne ceară sprijinul pentru a lua decizii rapide de schimbare a acelor legi care ajută în lupta împotriva coronavirusului! Guvernaţi, iar dacă nu, plecaţi! Incredibil cum PNL a avut această preocupare de a-şi pica propriile guverne, în disperarea de a ajunge la anticipate, când epidemia venea peste noi! Două exemple care spun multe despre distanţa dintre birourile călduţe din Bucureşti şi România reală, de unde venim cu toţii:

Citește și: Coronavirusul, combinație letală de SARS și HIV, apreciază cercetătorii din China: 'Sunt afectați plămânii și sistemul imunitar'

Primul. Doamna ministru Anisie ne asigură că se suplimentează săpunul şi dezinfectantul în şcoli. Doamna ministru, în ce lume trăiţi? Vă rog să comunicaţi urgent şcolile care nu au deloc apă curentă! Ce săpun şi dezinfectant să suplimentaţi, acelea care nu au existat niciodată??? Vă rog să-mi transmiteţi cantităţile de săpun achiziţionate pentru şcolile din judeţele Moldovei în acest an", a transmis deputatul Daniel Olteanu.

Parlamentarul ALDE a comentat declaraţia reprezentanţilor BNR, care au spus că bancnotele sunt "cele mai periculoase" când vine vorba de răspândirea unei epidemii, afirmând că prin toleranţa faţă de sistemul bancar, BNR este cea care pune în pericol sănătatea unei jumătăţi din populaţia ţării.

Citește și: Alexandru Rafila explică de ce nu ar fi bine să închidem școlile în România: există acest pericol

"Câte bancomate sunt în mediul rural? Anul trecut, profiturile sistemului bancar au fost de 5 miliarde lei la 9 luni! Banii pensionarilor sunt buni, dar nu pentru instalarea bancomatelor în mediul rural şi pentru oferirea unor condiţii rezonabile, nu mizerabile, la utilizarea cardurilor. Pentru că acum, în multe situaţii, un pensionar care îşi ţine banii pe card plăteşte mai mult la comisioane de retragere / depunere decât dobânda pe care o primeşte lunar. Îmi spunea cineva ieri că a vrut să facă o plată de 300 lei la bancomat. Bancomatul, defect. A trebuit să meargă la ghişeu - comision de 14 lei!!! Nu e normal, domnilor de la BNR! Nu e normal să ne vorbiţi despre pericolul pe care îl reprezintă bancnotele în răspândirea epidemiilor, iar preocuparea dumneavoastră să fie doar profiturile băncilor, nu instalarea de bancomate în mediul rural cu comisioane zero pentru operaţiuni simple. Din păcate, săracii cu bolile şi bancnotele, bogaţii cu banii şi cardurile!", a spus Daniel Olteanu.

Deputatul a prezentat o propunere care îi vizează pe românii care lucrează în străinătate şi care vor să vină acasă de Paşti, din Italia: operarea de către statele român şi italian a unor curse tip charter, cu respectarea normelor sanitare, prin care românii de peste graniţă să fie preluaţi de la domiciliu şi aduşi acasă, în ţară, după verificarea prealabilă şi obligatorie a stării lor de sănătate în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.