Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vastă operaţiune a poliţiei într-o localitate de frontieră la Hong Kong

Twitter
Hong Kong

Trupele speciale de poliţie au desfăşurat marţi o vastă operaţiune într-o localitate de pe teritoriul Hong Kongului pentru a împiedica militanţii să comemoreze o manifestaţie prodemocraţie care a fost atacată de grupuri proguvernamentale în urmă cu un an, scrie AFP preluat de agerpres.

Poliţiştii au utilizat gaz cu piper pentru a dispersa mici grupuri de manifestanţi şi jurnalişti într-un centru comercial la Yuen Long, în apropierea frontierei cu China.

Sute de persoane au fost reţinute şi percheziţionate de-a lungul nopţii şi poliţia a informat că a efectuat cel puţin cinci arestări.

Poliţiştii au lansat avertismente prin difuzoare atrăgând atenţia asupra "adunărilor ilegale".

Răspunzând unui manifestant care purta o banderolă inscripţionată cu mesajul "Eliberaţi Hong Kongul", poliţia a desfăşurat propria banderolă avertizând manifestanţii că încalcă noua lege privind securitatea.

La 30 iunie, Beijingul a impus teritoriului o lege privind securitatea naţională destinată să pună capăt mişcării de contestare a puterii centrale. Ea vizează să reprime subversiunea, secesiunea, terorismul şi coluziunea cu forţele străine şi prevede pedepse cu închisoarea pe viaţă.

Poliţia a aplicat 79 de contravenţii pentru infracţiuni la măsurile anticoronavirus care interzic adunările cu mai mult de patru persoane.

Atacul comis în urmă cu un an în staţia de metrou Yuen Long a marcat un punct de cotitură în mişcarea de protest care a zguduit teritoriul anul trecut.

Grupuri de indivizi înarmaţi cu bastoane, răngi şi bâte, majoritatea purtând tricouri albe, au atacat prin surprindere protestatari care se întorceau acasă după o nouă manifestaţie uriaşă.

Atacul de la 21 iulie 2019 a făcut circa 50 de răniţi, printre care trecători, unii răniţi grav. Numeroase voci s-au făcut auzite atunci criticând poliţia pentru că a întârziat să reacţioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.