Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul a prezentat marţi un organism consultativ format doar din femei

vatican

Vaticanul, mai degrabă caracterizat prin reprezentarea sa redusă de către femei, a prezentat, marţi, un nou organism consultativ 100% feminin, în ajunul Zilei Internaţionale a Femeii, informează France Presse. Papa Francisc şi toţi funcţionarii Curiei (guvernul Vaticanului), aflaţi în retragere spirituală pentru o săptămână într-un mic sat la sud de Roma, nu au asistat la această prezentare.

Cardinalul italian Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, a anunţat în sala de presă a Vaticanului acest organism consultativ compus din 37 de femei active, de naţionalităţi şi chiar de credinţe diferite. "Până de curând, nu am avut nicio femeie într-o funcţie de conducere în cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultură", a admis el. Dar a dat asigurări că exerciţiul nu este în niciun fel "cosmetic": femeile vor fi prezente în toate activităţile ministerului său, contribuind cu "privirea lor feminină".

Ravasi l-a citat pe scriitorul englez Joseph Conrad: "Este foarte dificil să fii femeie, pentru că acest lucru constă, în esenţă, în a avea de-a face cu bărbaţi". "Şi o spun eu, a avea de-a face cu preoţii este chiar mai rău!", a adăugat cardinalul. Organismul consultativ, născut în urmă cu doi ani, dar prezentat abia marţi pentru a oferi proiectului timp să se maturizeze, se va reuni de trei ori pe an. Coordonatoarea sa, Consuelo Corradi, profesor universitar, a spus că discursul nu va fi unul ''ideologic". "Dorinţa noastră este de a vorbi despre teme universale privite din punctul de vedere al femeilor", a spus ea. Consiliul o include, de exemplu, pe teoloaga iraniană musulmană Shahrazad Houshmand, conform Agerpres.

Miercuri, un simpozion privind contribuţia femeilor la pacea în lume va avea loc, de asemenea, pentru al patrulea an la Vatican şi va da cuvântul unor femei catolice care luptă împotriva sclaviei sexuale sau au un rol activ în educaţia refugiaţilor ori în accesul la îngrijire al persoanelor nevoiaşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.