Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul adoptă teoria Rusiei: furnizarea de arme către Ucraina duce la o escaladare a conflictului

vatican

Șeful guvernului de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, consideră că furnizarea de arme Ucrainei duce la creșterea conflictului, a spus oficialul într-un interviu acordat agenției catolice italiene Aci Stampa.

Potrivit acestuia, „comunitatea internațională dorește să evite escaladarea" conflictului din Ucraina și, prin urmare, "nimeni nu intervine" în el în mod direct. „Dar mulți dirijează arme, iar acest lucru ar putea duce la o escaladare necontrolată a conflictului", a spus Parolin. Totodată, el a menționat că Ucraina are dreptul la apărare.

Cardinalul a amintit că Vaticanul a acordat întotdeauna atenție situației din Donbas. „În ceea ce privește Ucraina, Sfântul Scaun nu a încetat niciodată să atragă atenția asupra situației din Donbass și regiunile Donețk și Lugansk Sfântul Scaun a insistat întotdeauna asupra respectării și aplicării acordurilor de la Minsk, care păreau a fi principala modalitate de a evita ceea ce s-a întâmplat atunci. Și am insistat întotdeauna să existe flexibilitatea necesară din partea Rusiei și Ucrainei pentru a pune în aplicare în mod corespunzător și eficient acordurile de la Minsk. În discuția pe care am avut-o cu președintele Vladimir Putin în călătoria mea din 2017, a apărut și această temă”, a punctat oficialul.

Moscova a criticat de mai multe ori țările care oferă suport logistic Ucrainei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Aprovizionarea cu arme și muniții pe teritoriul Ucrainei, din punctul nostru de vedere poate și va deveni un factor extrem de periculos și destabilizator, care în niciun caz nu va contribui nici la stabilitate în Ucraina, nici la restabilirea ordinii”, a declarat Peskov, citat de agenția rusă TASS, înainte să înceapă negocierile cu Ucraina. Peskov a declarat de asemenea că faptul că Uniunea Europeană sprijină militar Ucraina arată că Rusia a avut dreptate când a decis să o invadeze pentru a o „demilitariza”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.