Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga s-a hotărât să iasă la bătaie din start

revista presei

Evenimentul Zilei:

Toată lumea îl descrie pe Klaus Iohannis ca fiind un tip căruia nu-i poți spune ce să facă. Pentru că nu face decât ceea ce crede de cuviință. După înțelegerea și obiceiurile domniei sale... De aceea m-a mirat ofensiva lui Vasile Blaga din ultima vreme. Mai ales că co-președintele PNL fusese unul din locotenenții lui Traian Băsescu, un politician destul de riguros, deci avea de unde să înțeleagă ce înseamnă să încerci să pui șaua pe un cal încăpățânat/riguros. Sau poate că tocmai experiența pe care a avut-o cu Traian Băsescu l-a făcut să înțeleagă că mai bine încearcă să vadă cum stă de la bun început, decât să aștepte consolidarea acestuia la Cotroceni și automat schimbarea raportului de forțe. Atacul concentrat asupra lui Dan Mihalache, unul din oamenii cei mai apropiați de Klaus Iohannis în campania electorală pe motiv de impuritate ideologică, viza de fapt înlăturarea acestuia din postul de șef al Cancelariei Prezidențiale și înlocuirea sa cu un politician apropiat, posibil Mihai-Răzvan Ungureanu.Nu pot spune cu certitudine că Vasile Blaga a inițiat atacul, deși am unele bănuieli, dar pot spune că l-a amplificat... În același context aș plasa și recenta contrazicere publică de către Vasile Blaga a spuselor președintelui ales, Iohannis și a lui strategului pe probleme de comunicare, Felix Tătaru, în privința modului în care s-a luat decizia ca acesta să participe la dezbaterea de la Realitatea TV. Klaus Iohannis (în emisiune) și Felix Tătaru (ulterior) au susținut că totul a venit ca o decizie spontană, dar Vasile Blaga a declarat apăsat că decizia fusese luată cu o zi înainte, fiind parte a strategiei de campanie. Ce rost au avut toate aceste intervenții ale lui Vasile Blaga, veritabile puneri la punct la adresa lui Klaus Iohannis și a apropiaților acestuia? Un exercițiu de forță? Pentru cei care-l cunosc pe Blaga această ipoteză este exclusă. Nu este genul politicianului care se trezește vorbind, cu atât mai puțin nu are obiceiul să spună lucruri trăsnite. Putem pune punct unor asemenea explicații și să ne gândim la experiența politică a acestuia. Perioada celor 10 ani de mandat marca Traian Băsescu au dovedit că un președinte al României este tot atât de puternic pe cât îl lasă Parlamentul. Sau partidul din care a emanat. Iar Vasile Blaga nu mai are de gând să joace rolul secundului supus ordinelor căpitanului. Vizează schimbarea majorității parlamentare și, de ce nu, funcția de prim-ministru! Iar pentru asta s-a hotărât să iasă la bătaie din start. Este un pariu riscant, dar în curând vom vedea cum va fi dată Ora Exactă de la Cotroceni.

Digi24:

Vaticanul a descoperit că e mult mai bogat decât credea. Cardinalul responsabil cu Finanţele a găsit câteva milioane de euro uitaţi prin conturile diverselor ministere - vestea pică bine având în vedere că situaţia financiară nu era tocmai sănătoasă, mai puţin bine pică faptul că banii nu erau declaraţi, nu apăreau în niciun bilanţ, iar noii responsabili de finanţele Vaticanului nici nu ştiau că există. Ei au urcat în funcţii în vară, înaintea lor era vechea gardă, care a reuşit să bifeze cam orice gen de scandal, de la evaziune, la spălare de bani, dar nu se ştie dacă milioanele de euro descoperite acum au sau nu legătură cu vechile acuzaţii. Papa a făcut presiuni pentru curăţarea finanţelor Vaticanului însă curăţenia a costat mult. Anul trecut, profitul Băncii Vaticanului s-a prăbuşit cu 97%. După ce activitatea i-a fost controlată, s-au blocat mii de conturi suspecte şi s-au descoperit imprumuturi uriaşe acordate unor apropiaţi ai oficialilor.

RFI:

Comisia Electorală Centrală din R.Moldova a validat, vineri, rezultatele alegerilor parlamentare... Tot vineri a avut loc şedinţa de lucru a  grupului de experţi desemnaţi de PL, PDM și PLDM în vederea elaborării Acordului de creare a coaliţiei de guvernare pro-europeană. La întâlnire s-a stabilit agenda, priorităţile şi programul de activitate a grupului. În urma discuţiilor, s-a decis că experţii PL, PDM și PLDM vor elabora ”în termeni restrânşi, Acordul de constituire a Coaliţiei de guvernare pro-europeană şi liniile directorii ale  Programului de guvernare pentru următorii patru ani”. Comentatorul politic Nicolae Negru spune că negocierile de această dată dintre liderii pro-europeni vor fi mai ușoare decât au fost anterior. ”Sunt aceleași persoane, își cunosc cerințele, revendicările, pretențiile. Vor avea prudență în anumite chestiuni pe care le-au făcut alte dăți. Sperăm că au tras învățăminte. Societatea civilă nu mai este dispusă să facă concesii sau să-i menajeze așa cum au făcut-o. De asemenea, partenerii externi, SUA, Uniunea Europeană au făcut declarații că se așteaptă de la ei formarea cât mai rapidă a Guvernului. Vor trebui să armonizeze programele electorale și aici sunt anumite divergențe fiindcă și electoratul este diferit. Sunt momente care pot să-i apropie pe foștii rivali electorali”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.