Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VEȘTI BUNE pentru cei cu restanțe la bănci. Firmele de recuperări au primit o LOVITURĂ

buzunare goale bani

Milioane de români vor fi fericiți! Scapă de executările silite! Senatorii au decis că societăţile care se ocupă cu recuperea datoriilor pe care le-au românii la bănci nu vor putea cere datornicilor mai mult de dublul valorii cu care au cumpărat creanța de la acestea.

Concret, firmele de recuperare a creanțelor cumpără de la bănci datoriile oamenilor, așa numitele credite neperformante, la prețuri modice, dar acestea iau de la debitor nu doar toată suma datorată de debitor băncii ci și dobânzi imense, hărțuindu-i practic pe cei care au de dat banii înapoi.

A devenit o problemă de siguranţă naţională presiunea la care sunt supuşi românii datornici firmelor de recuperări creanţe. Legislaţia este net favorabilă acestor firme, acestor instituţii financiar nebancare care funcţionează practic în acelaşi condiţii ca şi societăţile comerciale, plătind un impozit doar de 16%. Astfel, 3,5 milioane de români împreună cu familiile lor sunt împinşi la periferia societăţii, iar ca să evite executarea silită trebuie să nu mai dobândească alte bunuri sau eventual să plece din România. Pentru a evita acest fenomen dramatic, propun ca aceste firme să poată cere datornicilor cel mult dublul sumei cu care au cumpărat creanța. Cei 3,5 milioane de români ar putea să-şi răscumpere creanţele printr-o înțelegere directă cu banca fără a mai fie nevoie să fie hărțuiți de aceste firme de recuperare.În momentul de faţă, aproape 30% din populaţia activă care ar putea aduce plus valoare este împinsă în prăpastie devenind o problemă socială, naţională a României", ne-a spus senatorul PNL Vasilica Miron,inițiatoarea legii.

Camera Deputaților este cameră decizională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.