Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru gastronomia românească: 10 produse alimentare specifice țării noastre urmează să fie atestate în Uniunea Europeană

Diva Hair
mancare post

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnații de Pleșcoi, cașcavalul de Săveni și salata de icre de știucă de Tulcea, a declarat vineri la Antena 3 ministerul Agriculturii Petre Daea, relatează Mediafax.

Recent, scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincilea produs românesc recunoscut și protejat în UE, după ce a intrat, începând cu 3 decembrie, pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare românești protejate în UE: novac afumat din Țara Bârsei, telemea de Ibănești, salam de Sibiu și magiun de prune de Topoloveni.

Citește și: ALERTĂ Guvernul anunță că s-a RĂZGÂNDIT. Nu mai SCADE TVA-ul cu 1% de la 1 ianuarie 2019

Alte produse alimentare care mai au depuse decumentații la UE pentru dobândirea protecției europene sunt telemeaua de Sibiu, salata tradițională cu icre de crap și plăcinta dobrogeană.

Ministerul își propune ca până în 2020 circa 20 de produse locale să aibă finalizată documentația; este vorba de diverse sortimente de brânză, de salamuri, produse de panificație, fructe sau legume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.