Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru metroul bucureștean

metrou

Comisarul european, Corina Crețu, anunță că executivul european din care face parte a aprobat azi 83 de milioane de euro pentru extinderea Magistralei de metrou 4:

”Joi, 4 iunie 2015, Comisia Europeană a aprobat o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major „Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”, care face parte din Programul Operaţional pentru Transport.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un estimat de 3 638 700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro.

„Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou.  Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate.”, a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Crețu.

Nou construita linie de metrou  va fi gestionată de către METROREX SA și prin urmare, se va afla în managementul direct al administrației publice.

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile.”, anunță comisarul într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.