Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru pacienți: SANITAS suspendă temporar protestele din sănătate

protest sanitas

Acţiunile de protest din sănătate organizate de Federaţia SANITAS vor fi suspendate temporar, a anunţat, marţi, la Palatul Parlamentului, Marius Sepi, prim-vicepreşedintele SANITAS.

Greva generală din spitale a fost suspendată pe o perioadă neprecizată, ca urmare a promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare.

Nou şef la BRD, a doua bancă din România. Vine din Rusia

Anunțul a fost făcut de Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas. Acesta a invocat între motivele întreruperii grevei simularea națională de cod roșu ca urmare a unui seism puternic, precum și promisiunile ferme ale guvernanților și parlamentarilor cu privire la rezolvarea solicitărilor venite dinsistemul sanitar.

DECIZIE - Avalașă de creșteri salariale în sistemul bugetar

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au adoptat, luni seară, la capătul a cinci ore de dezbateri, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, personalul din învăţământ, precum şi sporuri pentru medici, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a împotrivit şi i-a avertizat că acest lucru înseamnă un efort de patru miliarde de lei anual de la bugetul de stat.

Potrivit amendamentelor adoptate de cele două comisii, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016.Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2016.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.