Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești îmbucurătoare despre exodul medicilor - Cererile plecărilor în străinătate au scăzut cu 45 – 50%

wall-street.ro
medici romani strainatate

Plecările în străinătate ale medicilor, după majorările salariale din sănătate, au scăzut cu 45 – 50 la sută și există foarte multe solicitări depuse de medici pentru a se întoarce în România, spune ministrul Sănătății, conform Mediafax.

Întrebată luni, la Bistrița, dacă după majorările din sănătate a scăzut exodul medicilor spre spitalele din sănătate, Sorin Pintea a răspuns că a cerut un audit Curții de Conturi și că datele parțiale arată că plecările în străinătate a medicilor au scăzut cu 45 – 50 la sută.

PSD, ținut în șah de Iohannis - Tudorel Toader, chemat la ședința social-democraților. Dăncilă și Dragnea, discuții la Parlament

În plus, există și foarte multe solicitări depuse de medici pentru a se întoarce în România

“Noi am cerut un audit Curții de Conturi legat de această zonă, s-au făcut niște statistici până în luna august. Cererile depuse de medici pentru a pleca în străinătate au scăzut cu aproximativ 45- 50% și sunt foarte multe solicitări pentru a se întoarce în România. Din păcate, Ministerul Sănătății nu poate să controleze numărul de posturi pe care spitalele le scot la concurs. (...) Repartizarea medicilor zonali este cumva inechitabilă – centrele universitare și orașele mari sunt supraaglomerate, în timp ce orașele mici și zona rurală duce lipsă de medici. Vom încerca o centralizare a posturilor, astfel încât să putem organiza la nivel național aceste concursuri și să putem repartiza medici echitabil, pe tot teritoriul țării. Medici pleacă mai puțin, doresc să rămână în România”, a spus ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.