Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești importante în cazul procesului puciștilor din Turcia

lovitura de stat

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a promis miercuri la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, că procesul judiciar împotriva persoanelor implicate în lovitura de stat din 15 iulie 'va fi foarte transparent', transmite EFE.

Înaintea intervenţiei sale din Comitetul de Miniştri al organizaţiei paneuropene, Cavusoglu a amintit presei că Turcia 'a cooperat cu instituţiile Consiliului Europei' în ultimii 50 de ani şi va continua să o facă.

Citește și: Jurnalista care lovea emigranţii la graniţa cu Serbia a fost trimisă în judecată

'Convenţia Europeană a Drepturilor Omului este un reper pentru guvernul turc', a dat asigurări Cavusoglu, care a apărut alături de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, şi de deţinătorul preşedinţiei Comitetului de Miniştri al organizaţiei, şefa diplomaţiei letone, Marina Kaljurand.

În privinţa dezbaterii cu privire la reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, Cavusoglu a spus că este vorba de o solicitare a poporului turc şi l-a citat pe preşedintele Recep Tayip Erdogan, care a spus în mai multe rânduri că această posibilitate urmează să fie studiată de către parlamentul de la Ankara. 'Obiectivul puciştilor era să-i asasineze pe toţi membrii guvernului şi pe mine însumi', a declarat şeful diplomaţiei turce.

Jagland a calificat drept 'inacceptabilă' tentativa de lovitură de stat din iulie din Turcia, dar a insistat că 'prezumţia de nevinovăţie trebuie să prevaleze'. Convins de necesitatea unui 'dialog constructiv', Jagland a pledat pentru cooperarea şi conlucrarea dintre Consiliul Europei şi guvernul turc, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.