Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE: Bulgaria scapă de MCV, în timp ce România nu! Anunțul făcut de un europarlamentar înainte de publicarea raportului de către C.E.

cursdeguvernare.ro
justitie raport MCV

Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache a afirmat, marți, că Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în timp ce pentru România acest Mecanism este încă menținut. Anunțul vine înainte de publicarea raportului de către Comisia Europeană.

„Bulgaria scapă de MCV. România, nu. Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O țară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiție. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt și ce vor: hoție și cumetrie. În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câștigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv și sistematic la adresa justiției, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea față de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situația de a fi azi ultima țară din Europa sub MCV”, a scris Dragoș Tudorache, pe Facebook.

PSD a ajuns să-i ia apărarea lui Dan Barna: 'Pare că o mână nevăzută face cărțile și de această dată'

Europarlamentarul PLUS susține că vechea clasă politică este responsabilă de menținerea MCV pentru România și ar trebui să plătească.

„Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în situația în care în 2016 urma să fie decuplată de România și lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi. Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară. România trebuie să se curețe de influența nefastă a acestor oameni, de jumătăți de măsură și de politicieni închipuiți. Avem suficienți români gata să își slujească țara cu dedicație și bun-simt”, a adăugat Tudorache.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că se așteaptă ca din punct de vedere al evaluării actului de guvernare raportul MCV să fie pozitiv. ”Consider că nu am greșit din punct de vedere juridic și sper ca raportul MCV să respecte acest lucru”, a mai spus ea.

Ministrul în funcție al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că la începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană va publica raportul MCV la adresa României și Bulgariei. CSM a acuzat că proiectul raportului, care este anterior trimis ministerului Justiției și asupra căruia se pot face observații, a fost clasificat, iar membrii Consiliului nu au putut să-l consulte în timp util. În replică, Birchall a precizat că procedura este aceeași ca în toți anii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.