Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru corupții care speră să scape cu averea intactă

coruptie

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică seara, că speră ca legea privind înfiinţarea agenţiei specializate în recuperarea prejudiciilor provenite din infracţiuni să fie adoptată în Parlament până la sfârşitul acestui an şi a adăugat că opţiunea sa este urgentarea procedurilor în Legislativ, şi nu varianta unei ordonanţe de urgenţă, aşa cum a anunţat că va propune în coaliţie copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

"Am discutat cu experţii europeni, francezi, olandezi, americani şi am ajuns la concluzia că cea mai bună soluţie pentru România este aceea de a înfiinţa o agenţie specializată. Am reuşit să conturăm un proiect de lege. El se află în dezbatere în Senat, în momentul de faţă. Din păcate, în ultima zi a sesiunii parlamentare trecute, când am susţinut în Senat acest proiect de lege, nu am avut cvorum, dar am întrunit un consens politic pe această lege. Voi merge săptămâna viitoare în Senat pentru a trece această lege şi sper că, până la sfârşitul acestui an, să treacă şi de Camera Deputaţilor, să putem vorbi de o agenţie funcţională", a declarat, la Digi 24, ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a explicat că agenţia va avea ca principal obiectiv aducerea într-un singur loc a informaţiilor despre creanţe provenite din infracţiuni.

"Ce vrea să facă agenţia ? Vrea să aducă lucrurile într-un singur loc, să ştim exact câte creanţe avem, cum pot fi ele executate. Vrea să facă anumite proceduri, va coopera cu foarte multe instituţii, va acorda asistenţă, începând de la poliţişti, până la judecători, despre procedura care ar trebui urmată pentru a sechestra sau confisca anumite bunuri.(...) E important ca, de la început până la sfârşitul întregului proces, să ştii exact cam ce bunuri pot fi supuse confiscării, cam ce bunuri pot fi recuperate", a declarat ministrul Justiţiei.

Întrebat despre intenţia copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu de a propune înfiinţarea prin ordonanţă de urgenţă a unei agenţii pentru recuperarea prejudiciilor, Cazanciuc a spus: " Nu ştiu dacă ordonanţa de urgenţă ar fi soluţia cea mai bună".

"Cred că e nevoie de dezbatere parlamentară pe un asemenea proiect destul de important. Cred că o soluţie ar fi să votăm cât mai repede în Senat acest proiect şi să meargă, de asemenea, cât se poate de repede la Camera Deputaţilor. În dezbaterile din Senat, am primit câteva idei bune din partea senatorilor, care au fost cuprinse în textul de lege. (...) Opţiunea mea este pentru a urgenta procedura în Parlament, şi nu Ordonanţa de Urgenţă", a declarat ministrul Justiţiei.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Braşov, că va propune, în şedinţa coaliţiei de luni, adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a unei agenţii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupţie.

"Luni, vom propune în cadrul coaliţiei adoptarea prin Ordonanţă de Urgenţă a unei agenţii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupţie, dar nu numai, evident peste tot acolo unde s-au înregistrat fie fraude fiscale, fie alte ilegalităţi", a susţinut Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, susţinută la finalul întâlnirii Biroului Politic Central al ALDE, care a avut loc sâmbătă la Tohanul Nou, în judeţul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.