Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Grecia - Deficitul de cont curent s-a adâncit în noiembrie

euro, grecia

Deficitul de cont curent al Greciei s-a adâncit în noiembrie, dar veniturile din turism au crescut la 236 de milioane de euro, faţă de 229 de milioane de euro în perioada similară din 2017, se arată într-un raport al Băncii Centrale, transmite Reuters.

În noiembrie, deficitul de cont curent s-a situat la 1,417 miliarde de euro, de la un deficit de 1,125 miliarde de euro în perioada similară din 2017.

"Adâncirea deficitului vine pe fondul majorării preţului ţiţeiului, în timp ce deficitul balanţei comerciale pentru celelalte categorii de bunuri, excluzând petrolul, s-a îmbunătăţit", potrivit documentului.

În primele 11 luni din 2018, deficitul de cont curent al Greciei s-a adâncit la 3,8 miliarde de euro, de la 2,1 miliarde de euro în perioada similară din 2017.

În 2017, deficitul de cont curent al Greciei a atins 1,5 miliarde de euro, în scădere cu 418 milioane de euro faţă de 2016.

De asemenea, Grecia a obţinut în 2017 venituri record din turism - 14,63 miliarde de euro - în creştere cu 10,8% faţă de 2016.

Grecia, a şasea cea mai vizitată destinaţie turistică din Uniunea Europeană, se bazează pe monumentele istorice şi plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populaţie angajată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.