Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE pentru ROMÂNI: Riscă să rămână fără servicii medicale gratuite

rfi.ro
medici

Medicii de familie refuză să încheie contractele prin care serviciile medicale vor fi decontate începând cu 1 iulie, pentru că nu au fost chemaţi la consultări pe marginea noului Contract-cadru aprobat de Guvern săptămâna trecută.

Carmen Iohannis s-a făcut de râs în fața președintelui Germaniei: Cum a putut să apară / FOTO

Românii care îşi plătesc contribuţia la asigurările sociale de sănătate ar putea fi puşi în situaţia de a scoate bani din buzunar pentru consultaţii, trimiteri şi reţetele date de medicii de familie.
Aceştia sunt furioşi că autorităţile nu i-au consultat atunci când au elaborat Contractul-cadru de asistenţă medicală, pe care toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să îl semneze pentru a putea deconta serviciile oferite pacienţilor.

Traian Băsescu sare în apărarea echipei naționale: Nu mai înjurați

Dacă medicii ameninţă cu proteste şi arată că anul acesta nu s-au respectat paşii dialogului social, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi afirmă că o parte din bolnavi, de teamă că vor rămâne fără medicaţie, solicită reţete medicale în avans şi îşi fac stocuri din farmacii, în timp ce alţii cer bilete de trimitere pentru analize, dar constată, cu stupoare, că laboratoarele au rămas fără plafon, fiind final de lună, scrie Adevărul.ro.
Oficialii din Sănătate nu îşi fac însă foarte multe griji, ba mai mult, ei arată că noul proiect, aprobat de Guvern în şedinţa de joi, aduce servicii în plus pentru asiguraţi şi reglementează situaţia în care sistemul care gestionează cardul de sănătate nu funcţionează în parametri optimi.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.