Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești tragice de la MAE: Crește numărul românilor morți în cutremurul din Italia

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Ministerul Afacerilor Externe actualizează informațiile cu privire la numărul românilor care au căzut victime seismului de 6 grade Richter din centrul Italiei. MAE confirmă decesul celui de-al șaselea român. Alți cinci români sunt răniți, iar 17 români sunt dați dispăruți.

Referitor la cei 5 cetățeni români răniți și internați în spitale din proximitate, medicii curanți au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viața nefiindu-le pusă în pericol.

Continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetățeni români dați dispăruți. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Vezi și: EXPLOZIE la un centru sportiv din Belgia: Cel puțin cinci victime / FOTO

***

Operaţiunile de salvare continuă în Italia pentru găsirea supravieţuitorilor după cutremurul de 6,2 grade de miercuri, bilanţul victimelor fiind de 250 de morţi înregistraţi în mai multe sate din centrul ţării, informează agenţia France Presse (AFP). 

Potrivit Protecţiei Civile italiene, 365 de persoane rănite au fost internate în spitale. 

La mai mult de 48 de ore după tragedia din această zonă montană slab populată, în care cel puţin trei sate au fost parţial distruse, rămâne neclar numărul exact al persoanelor dispărute. Populaţia acestor sate turistice pitoreşti se triplează sau se cvadruplează vara, ceea ce face dificilă evaluarea numărului de persoane prezente la faţa locului în momentul cutremurului.

Vezi și: Riscul MAJOR la care se supune Victor Ponta dacă pleacă din PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.