Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riscul MAJOR la care se supune Victor Ponta dacă pleacă din PSD

monitorulcj.ro
ponta ingrijorat

Una dintre cele mai discutate teme pe scena politică este o posibilă plecare a lui Victor Ponta, ipoteza fiind alimentată și de faptul că apropiați de-ai săi au plecat spre Partidul România Unită a lui Bogdan Diaconu. Sociologul Marius Pieleanu a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO care este riscul major la care se supune Victor Ponta, dacă va alege să plece din PSD.

Citește și: Victor Ponta trimite un SMS pentru a lămuri plecarea din PSD: 'Eh, pe naiba!'

”Este puțin probabil ca Victor Ponta să plece din PSD. Brandul naște omul, iar PSD este PSD. Uitați-vă la Mircea Geoană, la Vanghelie în București. Nu au reușit. Poporul PSD-ist are deja cristalizată o ideologie de vot și chiar dacă Victor Ponta este foarte bine văzut în rândul electoratului PSD pentru că este perceput ca un om care a făcut bine partidului prin guvernarea sa. În clipa în care Victor Ponta pleacă din PSD, favorabilitatea lui scade sub 25%, pentru că favorabilitatea lui este cea mai mare în rândul votanților PSD care îi apreciază fosta guvernare. Toate aceste procente nu rămân la el sub nicio formă”, a explicat Marius Pieleanu.

Sociologul susține că Partidul România Unită încearcă marea cu degetul, dar pe datele actuale este foarte greu să reușeacă o surpriză la alegerile parlamentare.

”Îmi e greu să cred că un partid, chiar dacă vine pe ideea naționalistă, poate să producă o mare surpriză până în decembrie. Bun, am văzut că unii spun că ăștia sunt oamenii lui Ponta, dar ei nu sunt Ponta. Dacă Victor Ponta și-ar construi o structură de asta de partid de tip naționalist, este posibil să producă o oarecare emoție, dar timpul scurt până la alegeri este insuficient.

Procesul de cristalizare a votului este unul de lungă durată. Electorul alege rațional și nu emoțional, cum s-a întâmplat, de pildă, în cazul lui Klaus Iohannis la turul II, când au venit un milion de oameni în plus. Acela a fost un moment de vot emoțional”, a mai precizat Pieleanu.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.