Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vechea ta mașină pe benzină poate deveni un vehicul electric în doar 8 ore. Procesul inovator al unei companii germane

wsj.com
masina electrica

Prin utilizarea unei tehnologii care poate integra baterii în 42 de modele auto diferite, compania e-Revolt se angajează să diminueze semnificativ durata conversiei de la câteva luni la doar o zi. Această inovație ar putea să încurajeze adoptarea vehiculelor electrice, având în vedere că costul ridicat al mașinilor electrice noi reprezintă principala piedică pentru mulți șoferi, scrie Euronews.

e-Revolt își propune să remedieze această situație cu ajutorul unei noi metode de a monta baterii în mașini. Compania care promite să transforme mașinile pe benzină în vehicule electrice în doar 8 ore

Convertirea vehiculelor pe combustibili fosili în unele electrice nu reprezintă un concept nou. Principiul e aplicat și mașinilor vechi pentru ca acestea să poată funcționa într-un context modern. Dar procesul poate fi extrem de complicat.

Cele mai multe firme pot realiza conversia în 2 săptămâni – 6 luni. Dar e-Revolt e compania care susține că poate să transforme mașinile pe benzină în vehicule electrice în doar 8 ore.

Compania din Germania folosește un nou design de baterie electrică. Aceasta e compatibilă cu 42 de modele diferite de mașini, de la unii dintre cei mai mari producători auto, precum Volkswagen și Audi.

„E o producție. Ceea ce înseamnă că trebuie să te gândești cum poți s-o faci mai rapid și mai simplu și așa mai departe. Dar această direcție funcționează doar dacă ai un volum mare. Pentru că trebuie să depui mult efort și să investești mulți bani pentru a dezvolta acest lucru,” a declarat Rolf Behling, director în cadrul e-Revolt.

„Mai târziu, poți economisi timp și bani. Dar asta e diferența – trebuie să ai o soluție serioasă,” a continuat Rolf Behling, despre cum mașinile pe benzină pot fi transformate în vehicule electrice în timp record.

Cât costă transformarea

„Scoatem motorul cu ardere internă și avem un cadru care folosește fostele puncte ale motorului,” a declarat Timo Walden, un alt director din cadrul e-Revolt. Walden a fost și unul intre primii investitori ai companiei.

„Și putem înlocui ușor doar motorul cu noul cadrul și noile componente,” a continuat Walden. „Și de aceea suntem mult mai rapizi decât o soluție individuală. Cadrul de aici e o parte importantă din această viteză.”

Cu ajutorul acestui proces, e-Revolt promite să transforme mașinile pe benzină în vehicule electrice în timp record.

Procesul include și digitalizarea completă a vehiculului. O astfel de transformare ar costa între 12.000 și 15.000 de euro. E un buget mai accesibil pentru majoritate, în comparație cu un vehicul electric complet nou.

În acest moment, sistemul permite schimbarea unor modele cunoscute de mașini. Dar echipa susține că poate adapta procesul și la mașini complet diferite, deși timpul pentru această transformare va fi mai lung.

„Nu există o singură soluție, ceea ce înseamnă că funcționează pentru mașini specifice sau un grup de vehicule. Și dacă ai un vehicul nou, atunci trebuie să te gândești din nou „ce trebuie să schimbăm?” a continuat Behling.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.