Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vechii PDL-iști nu au ieșit la luptă

pnl pdl

Războiul intern dintre foștii pdl-iști și foștii liberali și-a spus cuvântul. După locale, criza în interiorul PNL s-a adâncit. Primarii proveniți din vechiul PDL au început să emită pretenții și să îi atace pe vechii liberali. Adevărul este că și la PNL asistăm la un paradox, foștii oameni ai PDL câștigă orașele în care candidează, în timp ce ca imagine, PNL a avut de suferit după înghițirea celor care au „tăiat pensii și salarii”.

În aceste alegeri, primarii din Ardeal nu s-au mobilizat. În afara de Boc, în județul Brașov, în Alba, în Mureș, s-a pierdut la o diferență mare. Altfel spus, aceste județe au luat cam jumătate din procentele de la scrutinul trecut. Asta în condițiile  în care nu vorbim de județe unde PNL este dezorganizat și rezultatele sunt la mila sorții.

content-image

În condițiile în care se știa că PNL se bazează pe un vot de structuri, trebuie să ne punem întrebarea de ce în fiefurile liberale, mobilizarea a fost atât de mică.

Pot exista două explicații...

  • Vechiul nucleu PDL a dorit să saboteze conducerea actuală a PNL, pentru ca după Congres să pună mâna pe PNL. Să aducă la șefia partidului un om din vechiul PDL și nu din vechiul PNL.
  • Noncombatul foștilor pdl-iști pentru a aduce PSD la putere cu obiectivul final: reducerea la tăcere a DNA.

Dacă ne gândim la faptul că în ultimii ani, anchetele DNA au vizat mai mulți pdl-iști de vază, culminând cu anchetarea lui Vasile Blaga în prag de campanie, putem spune că există destule argumente care să susțină această ipoteză. Foștii pdl-iști au început să vadă în Iohannis și în Alina Gorghiu doi oameni cu care nu se poate negocia pe această temă. Pe vremuri, în mandatul lui Băsescu, ei nu au avut de suferit, acum le-a venit rândul. Dacă mai luăm în calcul că șeful SRI este fostul liberal Eduard Helvig, putem spune că vechii pdl-iști au făcut un blat natural cu PSD din spirit de conservare.

Nu doar psd-iștii își doresc o relaxare a luptei anticorupție. Cred că nu există un primar în această țară care să nu reclame în discuții informale activitatea structurii anticorupție.

Aceste ipoteze nu trebuie excluse. Desfășurarea viitoare a evenimentelor pot confirma blatul, noncombatul făcut de șefii din fiefurile liberale care acum au avut pierderi și de peste 10 procente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.