Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vecinii bulgari reiau turismul intern din 13 mai - Nu se sştie când pot merge şi străinii

Linkdin
Bulgaria

Turismul intern în Bulgaria se va relua în 13 mai, când se va încheia starea de urgenţă, dar nu este clar când va începe ţara să primească vizitatori străini, a afirmat vineri ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, la postul naţional de televiziune, informează publicaţia Sofia Globe, potrivit Agerpres.

"Discutăm cu Polonia, Germania, Cehia, România, Grecia, Ucraina, Israel, Republica Moldova, Serbia, Turcia şi alte state care şi-au exprimat interesul în Bulgaria ca destinaţie de vacanţă", a declarat Angelkova.

Pe durata stării de urgenţă, care a început în 13 martie, autorităţile de la Sofia au interzis excursiile organizate, atât în interiorul ţării, cât şi peste graniţă sau spre Bulgaria.

Reluarea turismului intern va începe săptămâna viitoare, cu o redeschidere graduală a caselor de oaspeţi şi a micilor hoteluri, care vor trebui să îndeplinească măsurile sanitare stabilite pentru a stopa răspândirea virusului, a precizat Angelkova.

Citește și: PROTEST Presa din Timișoara, scrisoare DESCHISĂ către Iohannis și Orban și către Parlament privind JIGNIRLE aduse de primarul Nicolae Robu jurnaliștilor .

Concesionarii plajelor din Bulgaria se opun planurilor autorităţilor de a oferi gratuit umbrele şi şezlonguri, pentru a încuraja vizitele la plajă.

Pentru a salva sezonul, ar trebui să existe beneficii pentru turişti, dar ele nu trebuie realizate în detrimentul concesionarilor, a explicat Angelkova. Oficialul a adăugat că până acum niciun tour-operator nu a dat faliment.

Anul acesta, Ministerul Turismului vrea să sprijine semnificativ turismul intern, pentru a depăşi problemele provocate de pandemie, a declarat oficialul bulgar.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 0,4% faţă de 2018.


Vineri, Bulgaria înregistra 1.829 de cazuri de coronavirus şi 84 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.