Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedeta Joker, Joaquin Phoenix, joacă într-un scurtmetraj în apărarea pădurii amazoniene

Youtube.com
joker

Actorul american Joaquin Phoenix, marele favorit la premiul Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol principal" pentru "Joker", a jucat într-un scurtmetraj produs de un ONG pentru a pune în valoare rolul indigenilor în protejarea pădurii amazoniene, scrie AFP.

"În "Guardians of Life", un film de două minute difuzat online joi de ONG-ul Amazon Watch şi Extinction Rebellion, actorul în vârstă de 45 de ani este un chirurg care încearcă să salveze viaţa unui pacient în agonie, conform News.ro.

Scena seamănă cu un episod din seriale precum "Spitalul de urgenţă" şi "Anatomia lui Grey". Dar odată ce Phoenix abandonează operaţia, considerând că pacientul este mort, un alt medic, interpretat de actriţa germano-peruană de origine indigenă Q'orianka Kilcher, intră în scenă. Ea începe să resusciteze pacienta, a cărei figură este în final dezvăluită: se pot vedea în locul inimii sale pădurile Amazoniei şi Australia în flăcări, din satelit.

Alături de Phoenix joacă Rosario Dawson, Matthew Modine, Oona Chaplin, Adria Arjona, Albert Hammond Jr şi Q’orianka Kilcher.

"Am făcut acest film pentru a trezi conştiinţele cu privire la efectul industriei cărnii şi de lactate asupra schimbărilor climatice", a explicat Joaquin Phoenix, vegetarian, citat într-un comunicat al Amazon Watch, un ONG cu sediul în Statele Unite.

"Suntem pe cale de a tăia şi de a arde pădurile tropicale şi vedem efectele acestor acţiuni în lumea întreagă", a adăugat el.

"O femeie indigenă salvează Amazonia, aceasta nu este o metaforă, este realitatea pădurii. Amazonia este inima planetei noastre şi popoarele indigene sunt gardienii lor", a spus Leila Salazar-Lopez, director executiv al Amazon Watch.

Scurtmetrajul a fost lăudat de Sonia Guajajara, coordonatoarea Adunării Popoarelor Indigene din Brazilia (Apib), care denunţă în mod regulat politica de mediu a preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

"Avem nevoie de solidaritate internaţională (...) pentru a oferi mai multă vizibilitate luptei noastre, denunţând distrugerea Amazoniei şi violenţele contra popoarelor care apără existenţa naostră", a afirmat ea.

Preşedintele Bolsonaro a fost aspru criticat de comunitatea internaţională din cauza reluării defrişărilor şi a incendiilor din Amazonia.

Guvernul brazilian trebuie să prezinte Congresului un proiect de lege controversat care vizează să autorizeze exploatarea minieră pe teritoriile indigenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.