Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vehiculele electrice ale Mercedes-Benz vor adopta în America de Nord tehnologia de încărcare a Tesla

mercedes benz

Vehiculele electrice ale Mercedes-Benz vor adopta în America de Nord tehnologia de încărcare a Tesla, începând din 2025, iar din anul următor vor avea acces şi la peste 12,000 dintre superîncărcătoarele acesteia, transmite Reuters.

Mercedes-Benz se alătură companiilor americane Ford şi General Motors prin adoptarea standardului de încărcare nord-american (North American Charging Standard - NACS), în încercarea de extinderea a reţelei de încărcare rapidă, pentru a facilita deţinerea de vehicule electrice, scrie news.ro.

Mercedes-Benz va fi primul producător auto german care va adopta tehnologia de încărcare a Tesla pentru clienţii nord-americani.

Volkswagen discută la rândul său despre adoptarea NACS.

Mercedes-Benz va oferi iniţial un adaptor care va ajuta vehiculele electrice existente prevăzute cu sistemul de încărcare combinat (CCS) din America de Nord să se încarce în reţeaua NACS din 2024.

CCS este o mufă rivală utilizată pe scară largă pentru încărcarea rapidă DC.

Şoferii de vehicule Mercedes vor vedea, de asemenea, superîncărcătoarele Tesla pe hartă, împreună cu starea lor de disponibilitate şi preţul, din maşinile lor.

De asemenea, compania intenţionează să-şi extindă simultan reţeaua de încărcare cu peste 400 de hub-uri de încărcare, inclusiv peste 2.500 de încărcătoare de mare putere în America de Nord până la sfârşitul deceniului.

Între timp, Tesla s-a extins dincolo de conectorii săi pentru a include CCS la unele dintre staţiile sale de încărcare din SUA, deoarece administraţia Biden încearcă să ofere subvenţii de miliarde pentru a extinde reţelele de încărcare.

Încărcătoarele Tesla reprezintă aproximativ 60% din numărul total de încărcătoare rapide din Statele Unite, potrivit Departamentului pentru Energie al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.