Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veneţia amână introducerea taxei pentru turiştii de o zi

venetia

Veneţia îşi amână planurile ce priveau introducerea unei taxe de intrare pentru vizitatori, întrucât consiliul municipal nu a aprobat încă integral procedura necesară, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al primarului Luigi Brugnaro, potrivit Reuters.

Oficiali din domeniul turismului au anunţat în luna iulie că turiştii de o zi vor trebui să-şi rezerve online vizita în oraşul-lagună începând cu 16 ianuarie 2023 şi să plătească o sumă cuprinsă între 3 şi 10 euro pentru a obţine un bilet de intrare, ca parte a eforturilor depuse de autorităţile locale pentru a ţine sub control numărul mare de turişti, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primarului Brugnaro, consiliul municipal nu a aprobat încă reglementările necesare, ceea ce înseamnă că data de implementare a acelei taxe va trebui amânată. Procesul va dura cel puţin şase luni, a adăugat el.

Planul, discutat pentru prima dată în 2019, a fost iniţial amânat din cauza COVID-19, care a ţinut turiştii la distanţă.

Afluxul de turişti veniţi la Veneţia a fost însă foarte mare anul acesta, vizitatorii depăşindu-i adeseori numeric pe cei 50.000 de rezidenţi din centrul oraşului, invadând aleile înguste şi determinând revenirea iniţiativei privind taxa pe agenda edilului local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.