Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela: 11 morţi şi 28 de răniţi într-o revoltă la o închisoare (ONG)

http://factormm.com
Venezuela proteste

Cel puţin 11 persoane au murit şi alte 28 au fost rănite în urma unei revolte care a avut loc joi într-o închisoare din nordul Venezuelei, a anunţat vineri organizaţia nonguvernamentală de apărare a drepturilor deţinuţilor ''O fereastră asupra libertăţii''.

"A avut loc o revoltă care a făcut 11 morţi şi 28 de răniţi", a declarat pentru AFP Carlos Nieto, directorul acestui ONG.

Incidentul survine cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din această ţară aflată în criză, unde preşedintele socialist în exerciţiu Nicolas Maduro încearcă să obţină un nou mandat.

De asemenea, membri importanţi ai opoziţiei venezuelene aflaţi la închisoare iau parte de miercuri seară la Caracas la o revoltă ''paşnică'' în centrul de detenţie al serviciilor de informaţii pentru a cere eliberarea unor prizonieri.

"Cerem eliberarea tuturor deţinuţilor politici. Niciun venezuelean nu trebuie închis din cauza opiniilor sale şi cu atât mai puţin dacă beneficiază de un ordin de eliberare" din partea justiţiei, cer aceşti deţinuţi într-o scrisoare deschisă publicată pe internet.

La 28 martie, 68 de persoane au murit în celule într-un incendiu la comisariatul din Valencia (nord) declanşat de deţinuţi.

Drama - una din cele mai grave revolte din istoria ţării - a stârnit un val de furie în Venezuela, care este deja afectată de o criză economică puternică şi de tensiuni politice între guvernul lui Nicolas Maduro şi opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.