Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela, alături de Putin în criza din Ucraina. Nicolas Maduro acuză: SUA şi NATO 'încearcă prin mijloace militare să elimine Rusia'

maduro putin

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a asigurat marţi pe omologul său rus Vladimir Putin de sprijinul său în criza din Ucraina, relatează France Presse, conform AGERPRES.

"Venezuela este alături de Putin, este alături de Rusia. Venezuela este alături de cauzele curajoase şi drepte din lume", a declarat Maduro la televiziune, în timpul unui consiliu de miniştri, în contextul în care parlamentul rus a dat undă verde marţi unei operaţiuni militare în Ucraina.

Teama de o escaladare militară în Ucraina a ajuns la paroxism după ce Putin a recunoscut luni independenţa entităţilor secesioniste Lugansk şi Doneţk, situate în estul ţării.

Maduro a reamintit că predecesorul şi mentorul său Hugo Chavez (1999-2013) a susţinut Rusia când aceasta a recunoscut în 2008 independenţa Osetiei de Sud în timpul conflictului cu Georgia.

"Venezuela şi revoluţia chavistă sunt întotdeauna alături de Putin, de Rusia, de poporul rus", a adăugat Maduro, precizând că SUA şi NATO "încearcă prin mijloace militare să elimine Rusia".

Vicepremierul rus Iuri Borisov, care s-a aflat vineri la Caracas, a subliniat că Venezuela este "un partener strategic al Rusiei (...) în această situaţie de instabilitate crescută".

În contextul crizei din Ucraina, viceministrul rus de externe Serghei Riabkov nu a exclus o desfăşurare militară rusă în Venezuela şi Cuba.

Moscova este unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Nicolas Maduro, a cărui realegere în 2018 nu a fost recunoscută decât de o parte a comunităţii internaţionale şi mai ales de către SUA, care încearcă să îl îndepărteze de la putere.

Moscova şi Caracas s-au apropiat sub conducerea defunctului preşedinte Hugo Chavez, când Venezuela, datorită unei producţii petroliere înfloritoare în acea perioadă, a achiziţionat în special arme de la Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.