Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela îi solicită Braziliei extrădarea militarilor care au dezertat luna aceasta

Brazilia hartă

Autoritățile din Venezuela au făcut apel sâmbătă la cele din Brazilia pentru extrădarea celor cinci militari care ar fi dezertat din Armata venezueleană și sunt suspectați că ar fi fost implicați în atacul asupra unei baze militare din Venezuela, informează oficiali de la Caracas, citați de Reuters.

Guvernul Braziliei a anunțat că analizează solicitările de azil depuse de cinci militari venezueleni care ar fi dezertat și care au fost descoperiți la frontiera dintre cele două țări săptămâna aceasta. Autoritățile de la Brasilia nu au menționat atacul de pe 22 decembrie, la care fac referire oficialii de la Caracas în solicitarea privind extrădarea, însă o sursă militară din Brazilia a informat că cei cinci ar fi suspectați de implicare în respectivul atac.

Citește și: Guvernul Orban CUTREMURĂ piața auto! Lovitura pe care le-o pregătește, în 2020, proprietarilor de mașini

Un militar venezuelean a murit în urma atacului de pe 22 decembrie, petrecut într-o garnizoană din statul Bolivar, în apropierea graniței cu Brazilia. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat luni că 11 persoane au fost arestate în acest caz și a adăugat că mai mulți suspecți înarmați au reușit să fugă și au trecut granița spre Brazilia.

Venezuela a acuzat autoritățile din Peru, Columbia și Brazilia, state care îl recunosc pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte interimar, de complicitate la acest atac. Cu toate acestea, Maduro a declarat sâmbătă că se așteaptă ca Brazilia să îi predea pe cei cinci, „în conformitate cu legislația internațională”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.