Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Venezuela îl critică dur pe pe secretarul general al OSA

Guvernul venezuelean l-a acuzat pe secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, că încurajează ''o intervenţie internaţională'' după ce oficialul respectiv a ameninţat că va suspenda Venezuela din OSA dacă nu vor fi organizate rapid alegeri generale, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Almagro, cunoscut a fi un inamic al poporului venezuelean, a emis false teorii referitoare despre republica noastră cu un singur scop: de a promova o intervenţie internaţională în ţara noastră şi de a accentua războiul economic'', a indicat marţi un comunicat al cancelariei venezuelene.

Presedintele Trump a primit la Casa Alba un print saudit - FOTO/VIDEO

Într-o scrisoare a Consiliului permanent al OSA, Luis Almagro a cerut marţi să fie aplicată în Venezuela Carta democratică antiamericană şi a ameninţat cu suspendarea Venezuelei din OSA dacă nu vor fi organizate rapid alegeri în ţara latinoamericană, aşa cum cere opoziţia. Alegeri prezidenţiale la termen în Venezuela sunt prevăzute pentru decembrie 2018.

Luis Almagro, fost ministru de externe uruguayan, reaminteşte în documentul de 75 de pagini că toate tentativele de dialog între guvern şi opoziţie ''au eşuat''. Venezuelenii ''şi-au pierdut încă o dată încrederea în guvernul lor şi în procesul democratic'', a adăugat el.

În iunie 2016, secretarul general al OSA prezentase deja în Consiliul permanent al organizaţiei un raport în care făcea apel la susţinerea eforturilor opoziţiei venezuelene pentru organizarea unui referendum de revocare din funcţie a preşedintelui Nicolas Maduro. În opinia sa, guvernul venezuelean ''încalcă în toată impunitatea drepturile cetăţenilor săi, exercită presiuni politice pentru simplu fapt de a fi în dezacord, practică tortura, fură, corupe, face trafic cu droguri şi îşi ţine populaţia într-o lipsă de alimente, medicamente şi bani pentru a subzista''.

Victor Ponta rupe tăcerea: 'Faimosul pact de coabitare' cu Băsescu, NEGOCIAT de Liviu Dragnea

Almagro cere aplicarea Cartei democratice a OSA, care autorizează organizaţia să intervină diplomatic împotriva unui stat membru al său dacă ea consideră că statul respectiv se confruntă cu o criză constituţională care ameninţă democraţia.

Venezuela nu mai beneficiază de un climat favorabil, cum a fost cazul ani de zile, în America Latină şi unele guverne, precum cel din Argentina, Brazilia sau din Peru, au o atitudine critică la adresa sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.